Премиерът: Когато има ремонт на кабинета, аз излизам и казвам

Мария Матеева

Когато има ремонт на кабинета, аз излизам и го казвам, всички измислици няма да ги коментирам. Това заяви за „Класа“ премиерът Бойко Борисов по повод появилата се в медиите информация за предстоящи промени в правителството през септември. Като министри за смяна се спрягаха имената на вицепремиера Симеон Дянков, икономическия министър Трайчо Трайков и на министъра на околната среда и водите Нона Караджова.
Повод за слуховете за предстоящи промени в правителството стана изявлението на премиера в сутрешния блок на Нова телевизия в петък. Тогава той обяви, че обмисля да подсили ръководството на икономическото ведомство и да осъществи структурни промени в някои звена. „Правителството трябва да си препрочете финансово-икономическия урок, действително икономическият екип може да работи по-добре”, каза тогава той.
Темата за промени в правителството до момента не е обсъждана на ниво изпълнителна комисия в ГЕРБ, показа проверка на вестника. „Не сме обсъждали подобно нещо. Борисов е човек, който, ако реши такова нещо, го прави на мига. И през нощта може да ни викне да гласуваме, засега обаче такова нещо няма“, категоричен беше Красимир Велчев, член на изпълнителната комисия на управляващата партия и съпредседател на ПГ на ГЕРБ в НС. „Такова нещо не е обсъждано“, беше коментарът и на Искра Фидосова, също член на изпълнителната комисия на ГЕРБ и съпредседател на групата им в парламента. Следващото заседание на ИК на управляващите ще бъде във вторник вечерта след сбирката на ПГ на ГЕРБ.
В събота икономическият министър Трайчо Трайков сам отрече информацията за възможната си раздяла с министерското кресло в предаването на „Сеизмограф” на bTV. „Готов съм да напусна поста от самото начало, но в случая не става дума въобще за такова нещо, а за подкрепа на икономическия екип на правителството, който включва няколко министерства“, обясни Трайков. „Имам конкретни идеи, които премиерът споделя - например да имам четвърти заместник“, обясни тогава той.

Станете почитател на Класа