Кабинетът предложи 7 нови посланици, Меглена Плугчиева отива в Швейцария

Кабинетът предложи вчера да бъдат назначени 7 нови посланици. Най-известното име сред тях е на депутата от Коалиция за България Меглена Плугчиева, която ще поеме мисията ни Швейцария.
Петима от предложените посланици са дипломати от кариерата. Посолството в Бразилия ще оглави Чавдар Николов, в Грузия – Пламен Бончев, в Швеция - Светлан Стоев, в Аржентина - Максим Гайтанджиев, а в Полша – Василий Такев. Таня Димитрова, областен управител на Ямбол, е предложена да ръководи дипломатическата ни мисия в Хърватска.
„Това ще бъде прекрасна възможност да работя за страната“, заяви пред „Фокус“ Меглена Плугчиева. Депутатката, която в кабинета „Станишев“ отговаряше за усвояването на еврофондовете като министър и беше посланик в Германия, никога не е крила, че предпочита да продължи кариерата си като дипломат. Плугчиева не коментира подробности около разговорите, свързани с номинацията, и предположи, че колегите й от БСП са научили като нея за предложението на правителството от медиите
Меглена Плугчиева би се справила много добре като посланик в Швейцария. Никаква разменна монета не може да има, ще гоним министър Найденов до дупка. Това коментира вчера лидерът на БСП Сергей Станишев.
Държавите, за които се предлагат новите посланици, са важни икономически и културни партньори на България, затова очакванията към дипломатите ни в тях също се големи.

Станете почитател на Класа