50-годишен косовар, опитал да обере пътници във влака от Москва

София /КРОСС/  Полицията в Мездра задържа 50-годишен косовски гражданин в района на ж.п. гара Зверино, съобщиха от МВР. Той се опитал да обере пътници в международния влак от Москва.
Както Информационна агенция КРОСС вече съобщи, влакът бе спрян от Транспортна полиция за около 45 минути на гара Зверино, след като шафнерката в спалния вагон подала сигнал, че трима мъже я заплашили.

Косоварът е пребивавал незаконно в България. Заедно с още двама неустановени, най-вероятно също от Косово, той пътувал във влака по от Москва към Солун.

В 6.40 тази сутрин в РУТП Мездра бил получен сигнал, че  шафнерката на влака е нападната от трима маскирани. Това станало малко след гара Плевен в посока гара Червен бряг. Ударили я по лицето, заплашили я  и я заключили в купето, след като жената отказала да им съдейства да претарашат багажа на спящите във вагона пътници.
Незабавно били изпратени няколко групи на Транспортна полиция в посока гара Зверино, където влакът бил спрян по разпореждане на централния диспечер на БДЖ. Неизвестните не били открити във влака, но свидетели дали подробно описание за тях. Незабавно били предприети заградителни действия, на входа и изхода на село Зверино били поставени контролно-пропускателни пунктове. При претърсване на района, в близост до моста на селото, бил забелязан укриващият се там косоварец. При опит да бъде проверен той заплашил служителите с голям автоматичен нож.
Полицаите обаче успели да обезвредят А.Х., който бил задържан и отведен РУТП Мездра.

Установено е, че никой от пътниците не е пострадал, няма и липсващ багаж. След проверката, влакът е отпътувал за София.

Работата по случая продължава.

/ВС/

Станете почитател на Класа