Борисов към баретите: Колкото по-малко работите, толкова по-добре за държавата

София /КРОСС/  "Каквото можем сме направили за вас, ще правим още. От вас се иска да си пазите името чисто". С тези думи премиерът Бойко Борисов се обърна към служителите на Специализирания отряд за борба с тероризма /СОБТ/, който днес отбелязва 30-тата годишнина от създаването си.
На официалната церемония Знеполският епископ Йоан освети първото представително знаме на отряда.
"Правителствата идват и си отиват, знамето остава, трибагеникът остава и вие сте длъжни да му служите", каза още Борисов. "Колкото по-малко работите, толкова по-добре за държавата", допълни той.
Премиерът пожела на баретите не само те да са живи и здрави, а и да пазят живота на другите.

"В тежката икономическа криза трябва да положим максимални усилия да поддържаме вашата висока подготовка и да притежавате необходимата техника, за да може да вършите това, за което обществото разчита на вас", каза на свой ред министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.
"Днес се нуждаем да повишим авторитета на СОБТ, защото през годините отрядът мина през различни перипетии – имаше негативи, имаше и позитиви", допълни той.
"Нека днешното освещаване на знамето, което в 30-годишната история липсваше, да бъде вашият дух, ентусиазъм, бързина и сила, които да противодействат на тероризма и на всички субекти, подронващи авторитета на държавата и демократичните устои на обществото. Благодаря ви, че ви има, държавата винаги ще стои зад вас", каза Цветанов.

"Няма по-важен проблем в България и в света от борбата с тероризма",
посочи американският посланик у нас Джейм Уорлик, който бе гост на церемонията. "Знаем от сътрудничеството с нашите правоохранителни служби, че в България няма по-силна, по-добре подготвена и по-компетентна структура от вас", каза посланикът.

На церемонията присътстваха министри, представители на прокуратурата и други официални гости.

Станете почитател на Класа