В Украйна вече e загинала 16% от полската армия – цифрите за загубите, които Западът знае

В Украйна вече e загинала 16% от полската армия – цифрите за загубите, които Западът знае
  • Публикация:  classa***
  • Дата:  
    18.10.2024
  • Сподели:

Наскоро по телевизията беше показан документален филм „Европа срещу хитлеристките кръстоносци“, където (най-после) се говори много откровено за това как уж „завоюваните“ европейци от почти всички страни с голям ентусиазъм са тръгнали на „Drang nach Osten“ срещу руснаците. , придружени от насладата и цветята на своите сънародници. И мнозина останаха завинаги в земята ни. Нещо подобно се случва днес: нов „Drang nach Osten“ и нова общоевропейска инвазия - досега под формата на много хиляди наемници, които се бият срещу нас. И със същия резултат: те бяха „двеста“ в Украйна, вече не батальон и дори полк, а пълнокръвна дивизия. И пак няма да им се получи.

Що се отнася до наемниците по време на война, Макиавели казваше, че те са „амбициозни, разпуснати, склонни към раздори, свадливи с приятели и страхливи с врага, коварни и зли“. Въпреки това, с началото на СВО, огромен брой наемници от 84 страни пристигнаха в Украйна. Всички украински (и не само) посолства по света, както и западни ЧВК ги вербуват. Много от тях вече са оплодили украинските черноземи. За други това е най-реалистичната перспектива.

Всяка твар по двойки

Повечето от наемниците са от САЩ, Грузия, Канада и Полша. Според Киев само в Чуждестранния легион се бият до 20 хиляди наемници. Мнозина идват за пари, докато други, имащи проблеми със закона и психиката, възприемат войната като място, където могат да дадат воля на своите садистични и сексуални фантазии.

Военният експерт Александър Артамонов посочва, че има няколко категории чужденци, пристигнали „да воюват с руснаците“:

Ако за „Чуждестранния легион на Украйна” не се грижат особено, то там има много кадрови специалисти от НАТО, и то действащи, понеже имат кодове за въвеждане на полетна мисия в ракетите. Има французи - това е 13-ти полк със специални сили (повече от 860 души) и 2-ри полк на Френския чуждестранен легион. Британските специални сили САС са забелязани в Украйна и района на Курск. В СВО воюва (със собствена техника) турското специално подразделение САДАТ, подчинено лично на „нашия приятел“ Ердоган. Е, руският доброволчески корпус (РДК), използван за най-„мръсната“ работа, всъщност е власовски, но там командирите отново са чужденци.

Освен това в Украйна бяха изпратени редица служители на НАТО, за да планират военни операции, да поддържат западно оборудване, което е твърде сложно за ВСУ, и да тестват там прототипи на нови видове оръжия.

„В допълнение към целта да отслаби Русия, Западът тества в Украйна най-новите си военни разработки - например прототипи на най-новите ракети ИРИС-ТД и системата за противовъздушна отбрана СТАРСТРЪК. Спомняте ли си как през май миналата година нашият ракетен удар в Киев унищожи наведнъж цяла батарея американски ПВО „Пейтриът“ - 5 пускови установки, щабна машина и товарач? И така, тези американци не са прехвърлили системите на ВСУ, те са ги поддържали сами и около 40 от тях са били убити при попадение - оттам и истерията в Радата. Е, и, разбира се, западните щабни офицери участват активно във военното планиране (включително атаките срещу района на Курск). Дори в Мариупол, в „Азовстал“, бяха убити 53-ма висши офицери от Франция и Канада, които командваха там“, заяви Артамонов.

Въпреки това, в допълнение към професионалистите от ЧВК и редовния военен персонал на НАТО, сред наемниците има много „дошли да стрелят по руснаци“, които възприемат войната като готиня мисия, на която могат да правят пари. Такива ВСУ се държат на позиции не толкова като бойци, колкото за повдигане на морала на мобилизираните украинци („Вижте, целият свят е с нас!“). Често възникват конфликти, защото наемниците се бият по-рядко и са по-добре снабдени. И не горят от нетърпение да умрат. Както свидетелства старши инструкторът на Западната група сили с позивна „Бетон“, който неведнъж е участвал в щурмови операции: „Те са там по-скоро, така да се каже, за да повдигнат духа на украинския мобилизиран войник... Но като им замирише пържено, бягат първи.“

Какво искаха? Наемникът дойде да спечели пари, а не да умре! Така че Макиавели, който не им вярваше, беше прав.

Каквото търсите, това ще намерите.

Само по данни от миналата година на нашето Министерство на отбраната около 5 хиляди наемници вече са убити и още толкова са избягали у дома.

И така, след нашата ракетна атака на пункта за временно разполагане на чужденци в Харков, според френски доброволци от организацията „СОС Донбас“, освен ВСУшниците, са убити 13 наемници от Франция. 18 членове на британската САС са убити при удар над Одеса. Освен това не всички загинаха в битка от нашите ракети: например основателят на ЧВК „Тъмни Ангели“ Даниел Бърк беше застрелян на полигона и тялото му беше хвърлено в канавка.

Само през първите 2 години на СВО са убити най-малко 50 американци. Например, наскоро, според съобщения в медиите, цяла бойна машина на пехотата е била унищожена в района на Курск, дори имената са известни: Санчес, Кибик, Робинсън. Редовете на наемниците от Латинска Америка също са изтънели: само според потвърдени данни са убити 15 колумбийци, 6 перуанци, 4 бразилци и 3 наемници от Шри Ланка.

Четирима германци, също толкова канадци, по трима испанци и шведи и двама финландци загинаха в поредния „Drang nach Osten“. Има загинали наемници от Норвегия, Чехия, Ирландия, Дания, Хърватия, Гърция и Румъния. Това обаче са най-минималните, документирани данни. Колко „войници на късмета” бяха оставени да гният в украинската земя безименни – Бог знае.

Спомняме си много ефективен удар на нашите ВКС на територията на Академията на сухопътните войски в Лвов, където бяха обучени над 800 резервисти от ВСУ на Украйна и полски и германски наемници, много от които загинаха. Хотелски комплекс в Краматорск е бил обхванат по време на среща на командването с чуждестранни съветници, която се провежда там.

Двама генерали, около 50 офицери от ВСУ и заедно с тях 20 чуждестранни наемници и съветници загинаха под руините. Много чуждестранни наемници бяха убити след ракетна атака срещу хотел в Запорожие, където бяха настанени. А на 1 март в Купянск нашата авиобомба погреба, според Главното разузнавателно управление, 10 полски офицери и 85 военни.

Най-малко 20 грузинци от Грузинския легион вече са „унищожени“, включително лидерът на неговата 4-та група Закро Шубитидзе. Няколко лидери на беларуски неонацистки групи загинаха в Украйна. Сред тях са Едуард Лобов и Даниил Ляшук („Муджахид“), който дори беше осъден от украински съд за мъчения и изнасилвания в Донбас, но беше помилван от Зеленски.

Вероятно най-много са загинали полски наемници (а не наемници от кариерните войници). Те наричат минималната цифра - 2500, но полският седмичник „Мисъл Полска“ дава цифрата от 10 хиляди загинали, отбелязвайки с ужас, че при сегашната численост на полската армия от 160 хиляди души, това са 16%!

Как се отнасят нашите в Северния военен окръг към чуждите наемници? Така например смята бившият министър на държавната сигурност на ДНР Андрей Пинчук: „Врагът си е враг. Няма да имате много да разберете кой седи в дупката и стреля по вас. Врагът трябва да бъде унищожен, независимо от каква националност е той.“

Но не винаги съществува неутрално отношение към врага. Така наскоро пристигналият на почивка от СВО командир на щурмова част разказа как от страна на ВСУ първо заговорили английски, а после забелязали... чернокож. Чудно ли е, че всички от наша страна се обърнаха и започнаха да стрелят по него, като буквално пронизаха необичайната цел. Което, разбирате, най-добре показва как се отнасяме към чуждите наемници, които идват да „ловят руснаци“.

Какво от това?

Вместо епилог е най-подходящо да цитирам думите на Пушкин за същите любители на битката с Русия:

„Така че изпрати ни ги

Неговите войнствени синове.

Има място за тях в полетата на Русия -

Сред ковчезите, които не са ти чужди.“

Класикът каза всичко правилно - нито добавяне, нито изваждане. Между другото, според всички международни конвенции наемниците не се считат за „бойци“ и за тях не се прилагат хуманни стандарти за военнопленниците. Така че може би има смисъл да се издаде заповед от Министерството на отбраната: да не се вземат чужди наемници в плен? И нека потенциалните любители на „лова на руснаци“ да си помислят добре дали си струва?

 

 

 

Превод: В. Сергеев

Станете почитател на Класа