Новият първи дипломат на Киев: Украйна никога няма да търгува с територията си

Новият първи дипломат на Киев: Украйна никога няма да търгува с територията си
  • Публикация:  classa***
  • Дата:  
    16.09.2024
  • Сподели:

При посещение на частите на ВСУ в Сумска област украинският външен министър Андрий Сибига заяви, че Украйна не възнамерява да търгува със собствените си територии.

"Уверих нашите войници, че Украйна не планира да води никакви преговори за територии или споразумения в стил Минск. Без значение какво пишат във вестниците", написа Сибига във Facebook.

Според министъра "това е абсолютно твърда позиция на президента и във Вашингтон той ще представи неща, които определено ще укрепят нашите войници", уточни Би Би Си.

По-рано германският вестник "Билд" писа, че украинският президент Володимир Зеленски е готов да предложи на Русия прекратяване на огъня на част от фронта.

Изданието предполага, че през следващите седмици Зеленски ще пътува до САЩ, за да представи стратегията си пред президента Джо Байдън и кандидатите за президент Камала Харис и Доналд Тръмп.

В статията на "Билд" се казва, че Зеленски ще представи на президента на САЩ Джо Байдън, както и на кандидатите за президент Камала Харис и Доналд Тръмп план, който включва както искане за разрешаване на използването на западни оръжия за удари на далечни разстояния срещу Русия, така и "готовността на Украйна да приеме локално прекратяване на огъня в някои части на фронта - и по този начин временно замразяване на ситуацията".

В същото време информацията на неуточнения източник на Bild се съдържа в средата на статията, която се фокусира върху цялостната ситуация в Украйна и препраща към конференцията в Ялта, на която Зеленски е говорил.

Съветникът на Зеленски Дмитрий Литвин, коментирайки публикацията, я нарече "фалшификат".

Станете почитател на Класа