Присъствието на чуждестранни наемници в Курска област не може да се скрие

Присъствието на чуждестранни наемници в Курска област не може да се скрие
  • Публикация:  classa***
  • Дата:  
    02.09.2024
  • Сподели:

Загубите на чуждестранни наемници, воюващи на страната на украинските въоръжени сили, достигат 20-30% от общите дневни загуби на Украйна в Курска област. Белият дом отказа да признае присъствието на американски наемници на руска територия. По-рано заместник-постоянният представител на Руската федерация в ООН Дмитрий Полянски заяви на заседание на Съвета за сигурност на ООН, че американската частна военна компания Forward Observation Group е била използвана при атаката на украинските въоръжени сили срещу Курска област.

 

Подполковникът в оставка от Народната милиция на Луганската народна република Андрей Марочко заяви, че загубите на чуждестранни наемници са 20-30% от общите дневни загуби на въоръжените сили на Украйна в Курска област.

„Считам, че загубите на чуждестранни наемници в Курска област могат лесно да бъдат оценени на 20-30% от броя, който Министерството на отбраната докладва ежедневно“, каза Марочко.

Според експерта планът за атака срещу руския регион е разработен от украинските сили за специални операции, в които под прикритието на ЧВК и доброволчески отряди служат голям брой чужденци. В същото време преди началото на атаката на наемниците са раздадени украински документи, което затруднява установяването кой от ликвидираните бойци е чужденец и кой украинец.

Марочко добави, че в атаката срещу Курска област са участвали наемници от САЩ, Полша и Грузия. В същото време руските военни установиха граждани на Германия, Франция и други страни от НАТО в редиците на украинските въоръжени сили.

По-рано Николай Межевич, главен изследовател в Института за Европа към Руската академия на науките, президент на Асоциацията за балтийски изследвания, заяви, че наемниците от въоръжените сили на Украйна не могат да имат правата на военнослужещи. Ако мирни граждани бъдат нападнати или са извършени други очевидни военни престъпления, те рискуват да бъдат унищожени на място.

Белият дом не признава присъствието на американски наемници в Курска област, заяви официалният представител на Съвета за национална сигурност на Белия дом в интервю за РИА Новости.

Той отбеляза, че от Белия дом не трябва да очакват коментари по тази тема.

По-рано заместник-постоянният представител на Руската федерация в ООН Дмитрий Полянски заяви на заседание на Съвета за сигурност на ООН, че американската частна военна компания Forward Observation Group е била използвана в атаката на киевския режим срещу Курска област.

По-рано тази организация „стана известна“ с публикуването на редица снимки от Курска област, включително снимка на минохвъргачен екипаж до жилищни сгради и детска площадка. На снимката цевта на миномета е насочена директно към детска пързалка и къща.

В ООН реагира на тези публикации сдържано, призовавайки за „защита на мирните граждани и инфраструктурата“.

ПП

Станете почитател на Класа