Цяла армия пази Путин, кортежът му включва дори...

Цяла армия пази Путин, кортежът му включва дори...
  • Публикация:  classa***
  • Дата:  
    02.09.2024
  • Сподели:

На фона на атаката със стотици дронове срещу Русия от тази нощ и тази сутрин, в социалните мрежи все по-усилено се споделят видеокадри какво представлява кортежът на руския диктатор Владимир Путин.

 

 

"Пази го цяла армия" - това са често срещани коментари, като на кадрите се виждат и хеликоптери.

 

И въпрос - защо така дори в собствената му страна, където уж 70-80% от хората безрезервно го подкрепят, поне според официалните руски проучвания?

 

Видеокадрите бяха публикувани от ВЧК-ОГПУ - канал, свързван с ФСБ. Твърдението е, че те са от Северен Кавказ - наскоро Путин беше гост в Чечения.

Решението на Москва да изпрати млади, необучени войници на бойните полета в Афганистан и Чечения помогна да се засили вътрешната опозиция, която принуди Кремъл да прекрати тези конфликти.

"Само професионалните военнослужещи ще изпълняват възложените им задачи", руският президент Владимир Путин тогава.

Когато обаче Украйна нахлу в Курската област, Путин не отзова наборниците.

Неочакваната опасност за наборните войници предизвика ожесточена онлайн битка между поддръжниците на войната, които обвиняват бащите, че "глезят" синовете си, и родителите, разстроени, че дългогодишната традиция е нарушена.

Командирът на "Ахмат" Апти Алаудинов записа призив, в който призовава родителите да спрат да "плачат", че синовете им трябва да отидат на война, допълва УНИАН.

Руснаците се възмутиха, като разкритикуваха липсата на подходящо обучение, лошото въоръжение и малкия брой потомци на елитни войници, които служат.

 

Станете почитател на Класа