Нетаняху с рядък жест: Извини се на семейството на един от убитите заложници

Нетаняху с рядък жест: Извини се на семейството на един от убитите заложници
  • Публикация:  classa***
  • Дата:  
    02.09.2024
  • Сподели:

Израелският премиер Бенямин Нетаняху се извини днес на семейството на убития заложник Александър Лобанов, след като той и петима други заложници, държани в Газа, не бяха спасени живи, предаде ДПА, определяйки този ход на министър-председателя като „рядко срещан“, цитирано от БТА.

„Премиерът Бенямин Нетаняху разговаря днес с Оксана и Григорий Лобанови, родителите на Александър Лобанов, който беше убит, докато беше държан като заложник от „Хамас“. Премиерът изрази дълбоко съжаление и се извини на семейството за неуспеха на Държавата Израел да върне Александър и петимата други заложници живи“, се казва в изявление от канцеларията на министър-председателя. Очаква се днес Нетаняху да се свърже и с другите семейства на загиналите заложници, добавиха от офиса му.

Междувременно военният съветник на Нетаняху, генерал-майор Роман Хофман, се е завърнал тази сутрин от посещение в Москва, чиято цел е била постигане на напредък в усилията за примирие в Газа, според изявлението. Съдбата на Александър Лобанов и на другите заложници също е била обсъдена на срещата в руската столица. Лобанов, баща на две деца, е имал двойно, руско-израелско гражданство.

Станете почитател на Класа