СМИ съобщиха за германски снайперисти в състава на ВСУ

СМИ съобщиха за германски снайперисти в състава на ВСУ
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    16.07.2024
  • Сподели:

Spiegel: Германски снайперисти воюват в битките за Часов Яр в състава на украинските въоръжени сили

 

 

 

Германски снайперисти участват в боевете за Часов Яр на страната на украинските въоръжени сили, съобщава Spiegel.

„От началото на конфликта в Украйна воюват чужденци в редиците на така наречения Чуждестранен легион. Един от тях е Ото от Бавария, 49-годишен професионален военен, преминал през обучение за снайперист в Бундесвера», се казва във видеото.

Както посочва журналистът от немското издание, германският военен е посещавал Украйна няколко пъти преди началото на военните действия, а в момента воюва на страната на украинските въоръжени сили в района на Часов Яр като снайперист.

Министерството на отбраната на Русия съобщи за унищожаването на наемници от САЩ, Великобритания, Грузия и други страни и редовно докладва за ракетни удари по места на съсредоточаване на чужденци, воюващи на страната на Киев.

Министерството на отбраната на Русия също многократно предупреждава чуждите граждани да не пътуват до Украйна и подчертава, че чуждестранните наемниците не са бойци съгласно международното хуманитарно право и нямат правото на статут на военнопленници.

Според руското министерство на отбраната общо по време на специалната военна операция в Украйна са пристигнали 13 387 чуждестранни наемници, за да участват в бойните действия на страната на Киевския режим. През този период са ликвидирани повече от 5,9 хиляди чуждестранни наемници.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа