"Огнен дъх" и други хитрости за по-интензивни оргазми

"Огнен дъх" и други хитрости за по-интензивни оргазми
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    16.07.2024
  • Сподели:

Клиничният сексолог Саяка Адачи твърди, че дихателните упражнения могат да увеличат интензивността на оргазмите, пише Goop.

Според Адачи, така нареченият "огнен дъх" ще помогне за подобряване на удоволствието. За да изпълните правилно това упражнение, трябва да легнете по гръб и да се фокусирате върху областта на таза. След пълно отпускане, каза специалистът, трябва да стегнете мускулите на тазовото дъно за секунда и след това да ги отпуснете. Когато сте напрегнати, трябва да вдишате, когато се отпускате, издишайте.

„По време на това упражнение дишането естествено се синхронизира с ритъма на свиване и отпускане. Притокът на кръв към тазовото дъно се увеличава, което засилва усещанията. Освен това това упражнение помага за по-дълбоки и по-ярки оргазми в бъдеще“, каза сексологът.

Друга полезна практика Адачи нарича циркулаторно дишане, което трябва да се извършва в началото на сексуалната любовна игра. За да направи това, жената трябва да седне върху партньора си и да си представи, че в областта на слабините ѝ има „кладенец от сексуална енергия“, след което тя трябва да вдиша и силно да стисне мускулите на тазовото дъно за около четири до осем секунди. В същото време, докато издишвате и отпускате мускулите, трябва да си представите как енергията се движи нагоре по тялото и избликва от върха на главата, като фонтан, към главата на партньора. „Човек трябва да си представи как провежда тази енергия от върха на главата си надолу към тазовото дъно, където я освобождава и я прехвърля обратно към вас. Продължете цикъла, докато се почувствате удовлетворени“, обясни Адачи, добавяйки, че подобни дихателни практики помагат на партньорите да станат емоционално по-близки.

Също така, за да увеличите удоволствието от секса, трябва да научите синхронизираното дишане, продължи специалистът. Тази практика е предназначена да се извършва в позиции, които позволяват на партньорите да усетят гърдите и корема си да се разширяват и свиват едновременно. В този случай няма ясен модел на дишане: партньорите избират удобна за себе си техника и я правят заедно.

„Добре е, когато един човек насочва дишането, а другият се опитва да го съобрази“, отбеляза Адачи. „Това е като танцуване – координиране на дихателните движения, без да се налага да общувате.“

Станете почитател на Класа