Министерство на отбраната на Русия съобщи за свален украински МиГ-29

Министерство на отбраната на Русия съобщи за свален украински МиГ-29
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    16.07.2024
  • Сподели:

Само през изминалото денонощие системите за противовъздушна отбрана на руските въоръжени сили са свалили украински изтребител МиГ-29, 36 БПЛА и 5 снаряда за РСЗО, съобщиха от руското министерство на отбраната.

„Средствата за противовъздушна отбрана свалиха: самолет МиГ-29 на ВВС на Украйна, 36 безпилотни летателни апарата, както и пет ракетни системи за залпов огън HIMARS, произведени в САЩ“, се казва в изявление на министерство на отбраната на Русия.

 

 

Оперативно-тактическата авиация, БПЛА, ракетните войски и артилерията от групировките на руските въоръжени сили за 24 часа поразиха жива сила и техника на въоръжените сили на Украйна в 109 региона. Освен това Киев заггуби до 200 военнослужещи в зоната на бойните действия на частите на руската група войски „Север“ .

„Подразделенията на групата войски „Север“ нанесоха удари по живата сила и техника на 92-ра десантно-щурмова, 82-ра десантно-щурмова бригади на Въоръжените сили на Украйна, 36-а бригада морска пехота и 13-а бригада на Националната гвардия на Украйна в районите на населените места с. Волчанск, Липци, Тихое и Волчанские Хутора. Освен това беше отбита атака на две щурмови групи от 71-ва егерска бригада на украинските въоръжени сили“, отбелязва военното ведомство.

Общо от началото на специалната военна операция са унищожени: 628 самолета, 277 хеликоптера, 27 622 безпилотни летателни апарата, 551 зенитно-ракетни комплекса, 16 586 танка и други бойни бронирани машини, 1378 бойни машини за залпов огън. ракетни системи, 11 916 оръдия и минохвъргачки на полева артилерия, 23 710 единици специална военна техника.
Припомняме, че по-рано заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев коментира изявленията на западните страни за създаването на мисия на НАТО в Украйна. Политикът предложи да се дава максимална премия на войниците от руските въоръжени сили за всеки унищожен войник на НАТО в зоната на СВО.

 

 

A.Z

България ZOV

Станете почитател на Класа