Екс-премиер на Украйна: Западът трескаво търси заместник на Зеленски

Екс-премиер на Украйна: Западът трескаво търси заместник на Зеленски
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    01.07.2023
  • Сподели:

Азаров счита, че Западът трескаво търси заместник на Зеленски заради провала на настъплението

 

 

Екс-премиер на Украйна: Западът трескаво търси заместник на Зеленски

 

Владимир Зеленски не устройва Запада, особено САЩ, заради провала на контранастъплението той вече «трескаво» търси заместник, заяви бившият украински премиер Николай Азаров.

„Западната преса вече открито говори, че контранастъплението на Въоръжените сили на Украйна не е нищо повече от самоубийство и пълен провал на Запада. А следователно всички неуспехи на фронта ще бъдат тежко бреме за раменете на Зеленски, който откровено не устройва САЩ.

За да доведе Украйна до „мирни преговори“, Западът сега трескаво търси кандидат, който не се е отличавал с резки антируски изказвания, който да замени Зеленски“, каза Азаров в публикацията си във Фейсбук.

Азаров добави, че САЩ откровено искат замразяване на конфликта, въпреки че отричат ​​това. Въпреки това, Западът очевидно трябва да се възстанови от загубата на военна техника, да възстанови логистиката и да поддържа поне същото ниво на доставки на оръжие и боеприпаси.

Както счита бившият премиер САЩ имат най-голямо доверие на кмета на Киев Виталий Кличко, той вече е в списъка за заместник на Зеленски. Освен това в списъка е и председателят на Върховната рада на Украйна Руслан Стефанчук.

„Също така, колкото и да е странно, съпругата на президента Елена Зеленская бива подготвяна за позицията на номинален лидер“, обобщи Азаров.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа