Зеленски: В момента виждаме слабостта на Русия

Зеленски: В момента виждаме слабостта на Русия
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    30.06.2023
  • Сподели:

"Историята показва, че неуспешните агресивни действия винаги правят диктатурите слаби.", това заяви украинският президент, Володимир Зеленски, по време на обръщение към участниците в заседанието на Европейския съвет, в което участваха лидерите на страните членки на ЕС и европейските институции.

 

 

"Всъщност това е, което виждаме в Русия сега - виждаме тяхната слабост, от която се нуждаем. Колкото по-слаба е бъде Русия и колкото повече нейните господари се страхуват от бунтове, толкова повече ще се страхуват от вас и мен, свободния свят.

Слабостта на Русия ще ѝ даде основания да бъде безопасна за другите и нейното поражение ще реши проблема на тази война.

Важно е да не спираме до санкциите. Колкото по-малко паузи има, толкова по-малко Русия ще се адаптира към натиска върху нея и толкова по-малко ще измисля начини да заобиколи санкциите.

Благодаря ви, че 11-ият пакет от санкции обръща внимание на усилията на Русия да заобикаля санкциите чрез трети държави и това внимание трябва да бъде засилено в 12-ия пакет от санкции на ЕС.

Ако солидарността продължи да работи, ако нашата сигурност и икономическо сътрудничество не бъдат нарушени от изкуствени и незаконни ограничения, ако дългосрочните и принципни решения на Европа продължат да дават сигнали на света, че Европа вярва в мира, тогава тази война определено няма да продължи. Мирът няма алтернатива. Следователно максималното единство в Европа няма алтернатива.", публикува в своя "Телеграм" канал, украинският президент.

 

Станете почитател на Класа