24 хил. украински войници са преминали обучение в страни от ЕС

24 хил. украински войници са преминали обучение в страни от ЕС
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    29.06.2023
  • Сподели:

24 хил. украински войници са преминали до момента обучение в държави от Европейския съюз, предаде ДПА, като се позова на висш украински военен.

 

 

След руската пълномащабна инвазия в страната преди повече 16 месеца няколко държави от ЕС започнаха да обучават украински военни. Днес генерал-лейтенант Сергий Наев от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) съобщи, че такава подготовка вече са преминали 24 хиляди войници.

Освен това западни страни извън ЕС, включително Съединените щати, Канада, Великобритания и Норвегия, също обучиха хиляди украински военни. Целта е те да се научат да боравят със западни оръжия и да използват модерна тактика, за да спечелят войната срещу Русия, отбелязва ДПА.

В началото на този месец Украйна започна своята дългоочаквана контраофанзива с цел да си върне окупираните територии. До момента тя като цяло постига малък напредък, въпреки че бяха отвоювани редица населени места.

Генералният щаб на ВСУ съобщи тази вечер, цитиран от агенция Укринформ, за ожесточени сражения в няколко направления, по-конкретно Лиман, Бахмут и Маринка.

Станете почитател на Класа