Масови прекъсвания на електрозахранването в Казахстан, Узбекистан и Киргизстан

Масови прекъсвания на електрозахранването в Казахстан, Узбекистан и Киргизстан
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    26.01.2022
  • Сподели:

Казахстан, Узбекистан и Киргизстан претърпяха масови прекъсвания на тока във вторник.


Заради спирането на електрозахранването в няколко региона на Узбекистан имаше сривове във водоснабдяването, в работата на отоплението и канализацията. От район Ташкент, узбекската столица, съобщиха, че всички линии на метрото са временно затворени и обслужването им ще бъде възстановено, след като прекъсването на електрозахранването бъде оправено.


Местното летище също затвори врати, а населението беше призовано да не използва превозните си средства поради прекъсване на работата на светофарите.


„Днес, 25 януари, в 11:00 ч. [местно време] в някои региони на страната имаше прекъсване на тока поради голяма повреда", съобщиха от Министерството на енергетиката на страната, добавяйки, че в момента се работи по решението на проблема, който според агенцията е възникнал в Казахстан.


В тази страна прекъсването на електрозахранването беше регистрирано в южните райони, което остави множество градове засегнати, включително Алмати. Властите съобщиха, че повредата е възникнала поради спад на напрежението в мрежата и работата по повторното свързване вече е започнала. Докладите сочат, че "прекъсването е станало през линията на KEGOC [Казахстански оператор на електропреносна мрежа]", който от своя страна пое решението на проблема.

Станете почитател на Класа