Пазарът на криптовалути загуби 130 милиарда долара за 24 часа

Пазарът на криптовалути загуби 130  милиарда долара за 24 часа
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    26.01.2022
  • Сподели:

През последните 24 часа пазарът на криптовалута е загубил около 130 милиарда долара, тъй като цената на основните цифрови валути продължава да спада в продължение на няколко дни, съобщава CNBC.


Биткойнът се понижи с още 4% до $33,755.57 в понеделник сутринта, докато етерът се понижи със 7% до $2,239.08, според данни от Coin Metrics. По този начин и двете криптовалути паднаха до най-ниските си точки от миналия юли насам и са на 50% от съответните им върхове за всички времена.


Както обясняват експертите, цената на криптовалутите се движи успоредно с акциите, които продължават да падат от началото на тази година и току-що излязоха от най-лошата си седмица от март 2020 г. Инвеститорите продават рискови активи, като акции на технологиите, докато се готвят за по-строга парична политика от Федералния резерв на САЩ.


„Възможно е макроикономическите опасения, като реакцията на Федералния резерв на САЩ към темповете на инфлация, да са улеснили по-голямата активност за намаляване на риска като цяло", каза Джутика Чоу, ръководител на търговията с опции на извън-борсовия пазар (OTC) на Kraken. „Неотдавнашният спад в цените, съчетан с високата волатилност, може да стимулира повече продажби, тъй като участниците се стремят да намалят риска", добави той.


Междувременно Виджай Айяр, вицепрезидент по корпоративно развитие и международна експанзия в Luno, отбеляза, че биткойн вероятно ще се търгува между $30 000 и $32 000, въз основа на текущите пазарни настроения. От своя страна Джон Роке, анализатор от 22V Research, прогнозира, че основната цифрова валута може да се потопи още повече, добавяйки, че медианата на историческия мечи пазар за биткойни е спаднала със 78%.

Станете почитател на Класа