Момиче на 10 години – магнат

Момиче на 10 години – магнат
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    09.01.2022
  • Сподели:

Само на 10 години, австралийката Пикси Къртис вече притежава и управлява два успешни бизнеса. Невероятното е, че делото й започва, когато е едва на две години.


През март момичето отвори линия за играчки, която нарече Pixie's Fidget. За 48 часа целият запас беше изчерпан и за месец тя направи повече от 200 000 долара.


Червенокосото момиченце от Сидни ръководи и проекта за аксесоари за коса за момичета Pixie's Bows, който нейната майка Рокси Яценко стартира за нея, когато тя беше на две години, и който популяризира чрез Instagram.


Самата Рокси има PR компания и агенция за влияние, като помага на Пикси и седемгодишния й брат, Хънтър, с проекти за електронна търговия.


Коментирайки бизнеса на Пикси в изявление за news.com.au, жената отбеляза, че той е толкова успешен, че дъщеря й може да се пенсионира още след пет години.
„Нашата семейна шега беше, че ще работя до 100 години, а Пикси ще се пенсионира на 15. Със сигурност знам кой е по-умен", каза Яценко.


Въпреки че бизнесът е в разгара си, Яценко подчертава, че няма да е проблем, ако Пикси реши да си тръгне и да го напусне в бъдеще. „Наистина всичко, което един родител може да иска, е щастие и добро здраве за децата си и аз не съм изключение. Радвам се, че засега Пикси е щастлива и учи много", казва тя.


Засега плановете на Пикси включват придобиване на луксозен спортен автомобил Lamborghini и къща на плажа, така че макар тя да има всички шансове да се сдобие с нея, ще трябва да се напъне още малко.


Експерт по търговията на дребно оцени през 2018 г., че Pixie's Bows може да представлява три милиона долара годишно, след като веригата универсални магазини Myer се съгласи да пусне на пазара продуктите на компанията.


Момичето се появи на кориците на някои медии още през 2014 г. По това време тя има вече над 80 000 последователи в Instagram и се превръща в модна икона.

Станете почитател на Класа