Руският "Батмобил" и „Тигр“ на ФСБ с дебют в контратерористична операция

  • Най-новите чудеса на руската военна техника, две бронирани превозни средства от ново поколение, бяха тествани в действие по време на антитерористична операция в руската република Дагестан, съобщава портал Gazeta.ru.
    Операцията, извършена в столицата на републиката, Махачкала, доведе до елиминирането на трима членове на терористична клетка. Светът видя в действие на тези два многоцелеви бронирани джипове, които доскоро са били държани в тайна.
    По време на операцията, бронираният автомобила Тигр, изстреля ракета или димна граната срещу терористите, които се криеха в имение. Новата версия, която никога преди не е показвана, е оборудвана с купол, който предоставя видимост от 360 градуса. Тигр е създаден за специалните сили на Федералната служба за сигурност (ФСБ) и за операции в гъсто населени градски райони.
    Показано в действие бе и друго бронирано превозно средство, известно още като Руският "Батмобил" заради външния си вид. Трябва да се отбележи, че точните характеристики на новия топ автомобил не са известни, но експерти смятат, че може спокойно да побере до 10 души.

Станете почитател на Класа