Съдия: Правителството на САЩ не може да принуди Apple да хакне iPhone

  • Министерството на правосъдието на САЩ няма правото да принуди Apple да проникне в един iPhone,свързан с дело за трафик на наркотици в Бруклин, съобщава информационната агенция АП, цитирайки съдия от Ню Йорк.
    Според докладите, властите на САЩ са се обърнали към съда, за да получат достъп до информацията, съхранявана на устройството, което е съществено доказателство за случая от октомври миналата година.
    Решението дойде след къто съд в Калифорния изиска от Apple да създаде специален софтуер, който да позволи достъп на агентите на ФБР до iPhone на Сайед Фарук, един от участниците в клането на Сан Бернардино, в което са загинали 14 души.
    Американските власти все още се опитват да получат достъп до смартфона на Фарук, но без успех, тъй като Apple устройствата са защитени с парола. Въвеждането на грешен код, от своя страна, води до премахване на цялата информация, съхранявана на устройството.
    Междувременно, главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук заяви, че инженерите на компанията вече са предоставили на органите всички данни, свързани с атаката на Сан Бернардино и не позволяват на специалните служби да хакнат iPhone.

Станете почитател на Класа