ИД уби ирански генерал в Сирия

Генералът от Гвардията на иранската ислямска революция Фадайи Хюсеин, който се биел в Сирия под псевдонима Золфакар, е бил убит в престрелка. Той е един от командирите на бригадата Фатемюн, която се включи в борбата срещу тероризма в Сирия в подкрепа на армията на Башар Асад, съобщава информационна агенция Фарс. Уточнено е, че Фадайи също бил съветник на правителствените войски в Сирия.

Това не е първата жертва от Иран в сирийския конфликт. В края на миналия месец, трима войници и високопоставени командир - бригаден генерал Абдолреза Моджири – всички иранци, са били убити в Сирия, по време на битка в Алепо.

Въоръженият конфликт в Сирия започна преди четири години с голям брой участници. Сирийската армия се бори с войските наречени Свободна сирийска армия, подкрепена от Запада. В допълнение, Дамаск се бори с многобройните терористични групи, най-мощни от които са фронт Ал Нусра и Ислямска държава. Иранските войски, руската авиация и ливанските бойци на Хизбула, подкрепят военните на Сирия във войната срещу ислямистките групи.

Станете почитател на Класа