"Китай и Русия, заедно с БРИКС ще доведат САЩ до фалит"

Упадъкът на американската империя е близо, прогнозира френски журналист. Според него 2015 ще бъде преходен период, в който американската хегемония ще приключи. Владимир Путин и неговите съюзници от БРИКС имат предимство пред замиращата американска империя, която се опитва да превземе природните ресурси на Близкия изток.
През последните десет години, Китай и другите страни от БРИКС подкопават хегемонията на САЩ и 2015 г. ще бъде преходен период, който ще завърши с упадъка на американската империя, пише френският писател и журналист Леонел Хусам в публикация в Agoravox. Журналистът предлага европейците спешно да преразгледат своето разбиране за глобалния геополитически баланс на силите и да спрат "да бутат количката за пазаруване на американската империя".
Според автора е ясно, че конфликтът между Запада и Русия е свързан изключително с борбата за геополитическо надмощие. Някои ниши на световния пазар, по-рано принадлежащи на Г-7, сега започват да се заемат от страните от БРИКС, благодарение на своята нарастваща средна класа, нарастващото търсене на суровини и значителната демографска, политическа и геостратегическа тежест.

Станете почитател на Класа