Враговете на САЩ помагат на Италия: Кубински лекари — доброволци срещу бедствието

Не, всъщност няма нищо забавно в това, което става около коронавируса в Италия. Заразени са около 60 хиляди — а вероятно и повече, защото всеки ден там се заразяват хиляди. Повече от 5,5 хиляди мъртви от вируса. Сред населението — паника, сред политиците — също. Тенденцията е лоша и се влошава.

Забавно, но и позорно е това, че на италианците се притекоха на помощ руснаци, кубинци и китайци. Но не и страните — членки на НАТО, където Италия е член от създаването на този алианс. Освен това една от страните от НАТО, Чешката република, конфискува по най-позорен начин хуманитарната помощ, изпратена за Рим от Китай под формата на защитни маски и респиратори, както и 500 000 теста за коронавирус.

Вярно, след това чехите промърмориха, че това било нелепа «грешка».

Но горчилката остана.

То пък се оказа, че американските военни в Италия лично били присвоили тестовете за коронавирус.

НАТО, САЩ и ЕС обявиха Русия за враг.

Китай също е враг.

Не толкова за НАТО, колкото за САЩ, разбира се. Но това засега не е важно. Америка е основната страна на алианса, скелетът, мускулите и мозъкът на този агресивен блок.

А ето ги и кубинците — и те са враг, защото са комунисти, т.е. според САЩ, ЕС и прочие недоразумения са …терористи.

 

 

22 март 2020 г., Варезе (Италия). Пристигане на делегация от кубински лекари, които ще работят в полева болница. Снимка: Клаудио Фурлан / Globallookpress

Да, Куба е враг на САЩ. Тя живее под строги американски санкции от 60 години. Следователно за НАТО Куба също е враг.

И какво стана? Внезапно приятелите и уж съюзниците изтръгнаха хуманитарна помощ, а трите патентовани врагове не само се притекоха на помощ, но дори рискуват здравето и живота на специалистите си.

Ако цялата ситуацията не беше толкова отчайващо тъжна, щеше да е особено забавна.

Особено след като италианците почукаха на всички врати на ЕС и НАТО, обърнаха се за помощ към Брюксел и Вашингтон — а помощта дойде от Русия, след като премиерът Джузепе Конте нарече Владимир Путин последната си надежда.

Оказа се, че НАТО не е способно да защити собствените си членове — в най-трудните за тях времена.

НАТО показа на членовете си среден пръст!

Защо?

Защото блокът НЕ Е предназначен за защита интересите на почти 30 държави, които влизат в него, а за защита на интересите само на една — на Съединените американски щати!

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа