Тръмп: Китай вече започна да прилага условията на търговското споразумение със САЩ

Доналд Тръмп обяви, че Китай вече е започнал да прилага условията на търговското споразумение със САЩ. Американският президент поясни, че както е договорено, Пекин трябва да започне „незабавно да купува много големи количества американски селскостопански продукти, без да чака споразумението да бъде подписано в рамките на следващите три или четири седмици".


„Китай вече започна земеделските покупки от нашите големи фермери и патриотични ранчо!", написа Тръмп в неделя.


"Съгласих се да не увеличавам митата от 25% на 30% на 15 октомври. Те ще останат на 25%. Взаимоотношенията с Китай са много добри. Ще сложим край на голямата фаза първа от сделката, след което ще преминем директно към втората фаза. Споразумението за първа фаза може да приключи и да бъде подписано скоро! ", написа той.


Преди това американският президент обяви, че страната му и Китай са постигнали "съществена първа фаза" на търговското споразумение и определи напредъка на преговорите като "празник на любовта".


"Отне ни много време, за да стигнем до тук, но това е нещо, което ще бъде чудесно за Китай и чудесно за САЩ", заяви Тръмп на 11 октомври в Овалния кабинет, след среща с вицепремиера на Китай Лю Хе.


В първия етап на тези дискусии страните са разрешили различията относно интелектуалната собственост и финансовите услуги и е договорено придобиването от Китай на селскостопански продукти на стойност между 40 000 и 50 000 милиона долара.


„Споразумението, което току-що постигнах с Китай, е най-доброто и най-голямо споразумение, постигнато някога за нашите родолюбиви фермери в историята на страната ни", туитна Белият дом в събота.

Станете почитател на Класа