Владимир Путин за отрицателни последици от оттеглянето на САЩ от иранското ядрено споразумение

Отказът на Съединените щати от Цялостния план за съвместно действие засяга режима на неразпространение на ядрени оръжия, заяви руският президент Владимир Путин в рамките на срещата на върха на конференцията за мерки за взаимодействие и изграждане на доверие в Азия, проведена тази събота в Душанбе (Таджикистан).


„Всички са загрижени за положението около ЦПСД по иранската ядрена програма, а оттеглянето на САЩ от това споразумение значително усложни неговото прилагане и оказва отрицателно въздействие върху общата ситуация по отношение на режима за ядрено неразпространение", заяви руският президент.


Що се отнася до мерките, необходими за решаване на проблема, Путин каза, че "единственото разумно решение би било страните по плана да продължат да изпълняват задълженията си и точно това е, което Русия желае да направи".


По-рано руските медии съобщиха, че преди срещата президентът Путин е провел кратък разговор с турския си колега Реджеп Тайип Ердоган. Детайлите на диалога между двамата лидери не са разкрити.

Станете почитател на Класа