130 души под развалините след бомбардировка на коалицията в Мосул

Повече от 130 души, търсещи убежище от боевете в иракския град Мосул са били погребани под развалините на сграда, при въздушен удар от водената от САЩ коалиция, разказват свидетели пред АП.

Във видеорепортажа на AP се вижда как иракските спасители вадят тела от развалините на жилищен блок, бомбардиран от водената от САЩ коалиция.

"Целият квартал бягаше от ракетите и хората се скриха тук. Аз не знам дали това е скривалище, цялото ми семейство е вътре, 27 души. Не знаем дали има оцелели ", казва Ахмед Ахмед, жител на Западен Мосул.

В четвъртък коалицията извърши въздушен удар срещу Ал Джадида, квартал на Мосул, който остави стотици мъртви, повечето от които се смятат за цивилни. Бомбите засегнаха и две жилищни сгради, във всяка от които се намираха по около 100 души, цивилни и бойци на ислямската държава.

Тези, които избраха да останат в Мосул са изправени пред риска от експлозии и престрелки между джихадистите и правителствените сили. В същото време, тези, които напускат домовете си, не са в безопасност: семейства са изправени пред принудително разделяне, те са обект на нападения от терористи.

Станете почитател на Класа