Пилотите на НАТО в Ирак може да атакуват самолети от Русия, в случай на "заплаха за живота"

Пилотите на страните от НАТО са получили разрешение да атакуват военни самолети на Руската федерация във въздушното пространство на Ирак, ако е налице "заплаха за живота", пише британският вестник Daily Star Sunday ", позовавайки се на източници в Министерството на отбраната на Обединеното кралство.
Самолетите " Торнадо " на Royal Air Force ще бъдат оборудвани с ракети въздух-въздух и получиха разрешение да атакуват руските самолети", пише британският вестник. "Тази стъпка бе предприета, след като британските министри предупредиха, че ситуацията в Близкия изток е станала" по-опасна ", заради действията на Русия в Сирия ", твърди "Daily Star Sunday ". Според изданието, това правило важи за всички пилоти на НАТО.

Според един от източниците на вестника, "когато самолети летят със свръхзвукова скорост, въздушното пространство бързо става оскъдно", така че "може да възникне сблъсък, или руски пилот може да бъде свален по грешка." За това, на "пилотите от Кралските военновъздушни сили (RAF) е съобщено на всяка цена да се избягва контакт с руските изтребители", пише вестникът.

Станете почитател на Класа