"Вашингтон се опитва да изтрие спомена за Съветската победа над Германия"

Отказът на някои европейски лидери да присъстват на честването на Деня на победата в Москва е доказателство, че "европейците вече не са горди хора", каза американският политолог Пол Крейг Робъртс. Той заяви, че Вашингтон работи за подмяна на историята на Втората световна война, като се опитва да изтрие спомена за Съветската победа над Германия.
Решението на президента на Чешката република Милош Земан, да присъства на честването на Деня на победата в Москва, показва, че не всички европейски лидери са васали на САЩ, пише Пол Крейг Робъртс. Освен това, според него, държавата САЩ не може да контролира съвременното тълкуване на резултатите от Втората световна война.
"Вашингтон и неговите корумпирани историци работят за преразглеждане на историята на Втората световна война, за изтриване спомена за Съветската победа над Германия. Разбира се, всеки в Европа знае, че това е просто още един опит от страна на Вашингтон да се контролират всички обяснения, независимо от фактите, но васалите [европейските правителства] са привикнали на подчинение и унижение ", казва експертът.
Също така, политологът смята, че отказът на лидери от стария континент да присъстват на честването на Деня на победата в Москва е доказателство, че "европейците вече не са горди хора." И реакцията на Милош Земан, по негово мнение е доказателство, че Чешката република не е "завладява територия", в която " посланикът на САЩ [може да се държи] като управител."

Станете почитател на Класа