Оазис за престъпниците

Оазис за престъпниците
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    04.12.2021
  • Сподели:

Това място не е много популярно сред туристите, което изобщо не е странно: стигането до островите Диомед или островите Гвоздев е дълго, неудобно и скъпо. Понякога това отнема повече от един ден и има малко опции. Освен това руската част на островите е окупирана от военни, които, както знаете, са малко предпазливи към пътниците.

 

Тези острови се намират в централната част на Беринговия проток, на около 35 км от Чукотка и Аляска. Единият от тях, по-големият (29 кв. км) - е руски и се счита за най-източната точка на страната. Той се нарича остров Ратманов. Ескимосите го наричат ​​Имаклик, което означава „заобиколен от морето“. Този, който е по-малък (7,3 кв. км) е американски, остров Крузенщерн, или Ингалик - "отсреща".

 

 

 

Руският остров се нарича още Голям Диомед, а американският - Малък. Диомед е светец, в деня на който Вит Беринг открива един от островите. А Гвоздев е един от моряците, поставили тези късове земя на картата. Между тях минава границата на Русия и Съединените щати и в същото време линията на датите. От март до ноември от руска страна е повече с 20 часа, през останалото време - с 21 часа. Затова островът се нарича още остров на утрешния ден, а американският остров се нарича остров вчера.

 

 

Ако пътниците все още са доста безразлични към островите на Диомед (въпреки че има какво да се види, например, една от най-големите колонии на птици се намира на руския Диомед), тоте привличат престъпници като магнит. Освен това правонарушителите често бягат не от руска страна, а от американска - главно защото няма договор за екстрадиция на бегълци между двете страни.

 

Станете почитател на Класа