Кирил Петков показа „промяната“ - връща ЧК с тоталитарен закон

Кирил Петков показа „промяната“ - връща ЧК с тоталитарен закон
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    30.05.2022
  • Сподели:

Съвет, оглавяван от сиамския му близнак Асен Василев, ще разчиства сметки с черни списъци и замразява парите и имуществото на неудобните на ПП по доноси. Санкционираните обречени на гражданска смърт - ще трябва да молят МС за разрешение да си плащат сметките и купуват храна и лекарства.

 

Хитлер, Сталин и Ленин могат само да завиждат! Триото сатрапи на световната история през 20-ти век се сдоби през 21-ви с видни последователи, които при това са на път да ги задминат, в лицето на настоящия премиер на България – Кирил Петков и сиамският му близнак и негово вице Асен Василев.

 

Кирил Петков показа „промяната“ - връща ЧК с тоталитарен закон

 

След катастрофални шест месеца управление, в което буквално занулиха резервите на държавата, вкараха я в многомилиардни дългове, метнаха я в бездната на инфлационната спирала и я запратиха обратно към котата, от която страната тръгна преди над 30 години, Просто Киро и харвардското му алтер его показаха наяве какво точно представлява тяхната т.нар. „промяна“ – изчегъртване на демокрацията в България и връщане на тоталитаризма.

 

Трудно може да се намери друго определение за юридическото, ценностно и умствено недоразумение, сътворено в блуждаещите болни мозъци на прокситата на олигарха Иво Прокопиев в МС.

 

А именно – апокрифен проектозакон, който под претекста, че въвежда „мерки за превенция и защита на националната сигурност от рискове за икономическата и финансовата система на държавата“, всъщност връща ЧК – зловещата Чрезвичайна комисия за борба с „контрареволюцията и саботажа“, създадена при Ленин и доизградена при Сталин.

 

Сцена от съветски филм за чекисти | Днес.dir.bg

 

Не че нямаше податки и през последните месеци за диктаторската натура на „промяната“. Да не забравяме все пак полицейщината, наложена от любимия на ПП вътрешен министър Бойко Рашков, превърнал „респектирането“ в полицейски управления на гласоподаватели на чужди партии в основен прийом за натиск по изборите.

 

Проектозаконът, който се появи в публичното пространство в четвъртък обаче представлява чисто ново ниво на газене на гражданските права и демократичните принципи, въвеждайки тоталитарно-фашистки механизми на действие.

 

Кирил Петков показа „промяната“ - връща ЧК с тоталитарен закон

 

Да видим какво предвижда апокрифният документ, чието авторство към момента всички от управляващата коалиция отчаяно отричат, но неофициално се твърди, че принадлежи на правосъдния министър и член на Националния съвет на коалиционния партньор на ПП - „Да, България“, Надежда Йорданова.

 

И беше анонсиран преди месец от вицето, финансов министър и съпредседател на ПП Асен Василев. Или иначе казано – писан е все от знакови лица от две от ГМО партиите, продукт на политическия инженеринг на олигарха и медиен монополист Иво Прокопиев.

 

В резюме, текстовете гласят, че ако този продукт на умствено предизвикани мозъци види бял свят и получи одобрението на парламента, ще бъде създаден Междуведомствен съвет към МС, който ще се оглавява от финансовия министър Асен Василев и ще има представители от МВР, правосъдното, икономическото и външното министерство, а също от НАП и ДАНС.

 

Въпросният съвет ще „води и поддържа“ национален (черен) списък на лицата, за които са „налице данни“ за следните деяния: има съмнения, че осъществяват дейност срещу интересите на България;

 

че правят с престъпни цели разплащания през интернет; че мамят в киберпространството; че извършват нерегламентирана дейност като инвестиционни посредници; че трансферират или се опитват да трансферират през банки пари с неустановен произход; злоупотребяват с евросредства; а също - имат наложени санкции от „компетентните органи в други държави“.

 

Последната опция всъщност вкарва в списъка на застрашените почти всеки пълнолетен гражданин на България, който е бил санкциониран за някаква простъпка извън пределите й.

 

И тъй като никъде не се уточнява нито какви са въпросните санкции, нито кои точно са компетентните органи, то това означава, че в черната листа може да се озове дори човек, глобен за превишена скорост в друга страна, а също и семейството му. Причината е, че в друг – втори черен списък – ще бъдат включвани и роднините на нарочените, при това до четвърта съребрена линия.

 

В този кръг попадат съпруг или съпруга, всички от семейството му по права линия, първите братовчеди (четвърта съребрена линия според родното законодателство), както и всички до трета степен на сватовство. За справка втора и трета степен на сватовство са етървите и зълвите, както и родителите на съпрузите.

 

Още по-абсурден е начинът, по който тези лица ще бъдат включвани в списъците. Съветът ще взема решението не въз основа на присъда, не дори на досъдебно производство, при „наличие на данни“ – т.е. по доноси.

 

В РФ появится мобильное приложение для быстрых доносов. Будете пользоваться?

 

Веднъж озовал се някой „враг на народа“ – разбирай на „промяната“ там, веднага ще бъде замразявано цялото му имущество, спирани каквито и да било парични потоци към него и прекратявани всякакви отношения между държавата и въпросното лице. Или иначе казано – то е обречено на гражданска смърт.

 

А ако тръгне да умира от болест или глад, авторите са предвидили, че трябва да помоли МС да му отпусне средства „на основание хуманитарни нужди“. Срок за разглеждането на молбата и за отпускането на средствата обаче няма. Т.е. – в рамките на черния хумор – парите може да пристигнат за погребението на човека.

 

Място за какъвто и да било хумор обаче няма, защото съветът към МС буквално отменя и правото на хората, вкарани в списъците, на изрично предвиденото в Конституцията съдебно обжалване, предпоставяйки и работата на Темида.

 

Причината е, че дори и засегнатите лица да обжалват пред Темида решението на въпросния орган, проектозаконът изрично казва, че това не спира действието на мерките и замразяването на активите влиза в сила в момента, в който нароченият от „промяната“ човек е вкаран в списъците. Все текстове, противоречащи на цяла редица български и европейски нормативни уредби.

 

Абсурден е и поводът, под чийто параван авторите се опитват да прокарат този продукт на патологично фашистко-сталинистко мислене – създаване на законов механизъм, по който у нас да бъдат прилагани санкции, постановени по американския закон „Магнитски“.

 

Законът „Магнитски“ като четири години от живота

 

Макар цяла поредица представители на Европейската комисия да предупредиха, че ЕК не толерира прилагането на територията на страни-членки на ЕС на санкции, плод на трети държави, каквато е САЩ, ръководителите на „подмяната“, доказали се като политически проксита на Прокопиев – Кирил Петков и Асен Василев, още миналата година погазиха и законите на България, и европейските директиви като не само замразиха имуществото на хората и фирмите, санкционирани от Държавния департамент на САЩ, но направиха и допълнителен, разширен списък, наброяващ над 120 души и фирми.

 

Още повече, че американският закон „Магнитски“ се прилага единствено спрямо чужденци, а не и спрямо американски граждани и само за активи на чужденците на американска територия. Или казано ясно, дори американският „Магнитски“ не нарушава гражданските права на санкционирания и неговата държава. Но българският му еквивалент направо разстрелва българските граждани – обрича ги на гражданска смърт в собствената им държава.

 

Съвсем логично, последваха цяла лавина обжалвания пред Върховния административен съд, като вече има и няколко решения на състави на ВАС. Всички те изрично посочват, че въпросните списъци са нарушили не само законите, а и Конституцията. Проблем, който Просто Киро и компания явно са решили да поправят по сталинистки – като напишат извънреден закон, с който отменят законността у нас.

 

Проектозаконът удря дори верни пешки на олигархията

 

В опит да осигурят порти в полето, през които да вкарват в черните списъци всеки неудобен за Просто Киро и компания и ментора им - олигархът Иво Прокопиев, авторите на проекта са попаднали в смехотворни ситуации.

 

Така например, в рамките на хипотезата „лица, санкционирани от компетентни органи на други държави“, веднага ще бъде замразено имуществото на една от най-верните пешки на олигархията у нас – бившият ни посланик в Москва и лоялен говорител на банкера-беглец Цветан Василев и енергийния бос Прокопиев Илиян Василев.

 

Причината е, че през 2015 г. той беше вкаран от Москва в забранителен списък за влизане в Русия. Абсурдното в случая е, че авторите на проекта явно не са се сетили за този факт. По същата логика обаче в списъка може да попадне и всеки друг със санкция, наложена от страни като Северна Корея например или – да речем – Китай. Все държави, които трудно могат да бъдат сложени в графата „демократични“.

 

Станете почитател на Класа