Преди да гласува Цветанов получи благословията на Великотърновския митрополит Григорий

Преди да гласува Цветанов получи благословията на Великотърновския митрополит Григорий
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    04.04.2021
  • Сподели:

Лидерът на Републиканци за България Цветан Цветанов гласува във Велико Търново. Той упражни правото си на глас  в Хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“.

 

Преди това Цветанов запали свещ за здраве, късмет и благоденствие с колегите в Катедралния храм "Рождество Богородично". Той получи благословията и от Великотърновския митрополит Григорий.

 

Днес се провеждат дългоочакваните редовни парламентарни избори. След гласуването ще бъде сформирано новото 45-о Народно събрание и ще бъде предложено ново правителство. Днешният вот ще е по-особен, защото се провежда в условия на пандемия.

 

0изз

 

Заради COVID-19 се наложи ваксинация на членовете на изборните секции. Бе разрешено и гласуването на карантинираните българи с мобилна урна.

 

В цялата страна ще има засилени мерки за сигурност. Ще се следи за носенето на маски. Всички участници в изборния процес ще бъдат снабдени с предпазни маски и дезинфектанти.

 

Междувременно дойдоха и първите данни за избирателната активността. По данни на БТВ 3,2% са гласувалите към 8:30 ч. Изборният ден приключва в 20 ч.

Станете почитател на Класа