Кънев склонен да сътрудничи с ГЕРБ в името на голяма цел

Лидерът на ДСБ Радан Кънев изрази склонност Реформаторският блок да използва „патерицата", която в петък предложи да бъде бившият премиер Бойко Борисов.

Подобно политическо сътрудничество обаче би се случило в името на голяма цел - парламентарни избори и сваляне на настоящето правителство.

Пред бТВ Кънев обяви, че планират срещи с всички опозиционни сили, а дали е възможна такъв разговор с ГЕРБ, ще реши Съветът на реформаторите.

В стил „целта оправдава средствата" Кънев обясни, че е наясно, че изразяването на близост с ГЕРБ носи негативи на десните:

„Темата ГЕРБ дълбоко разделя и дразни нашите симпатизанти. Те са много недоволни от начина, по който ГЕРБ упражнява местната власт. Ако ние търсим просто максимален резултат и да си мобилизираме избирателите, трябва да се държим към ГЕРБ радикално негативно. Ние обаче търсим сътрудничество в името на голяма цел - парламентарни избори и това управление да спре".

Той призна, че са се чували с Борисов няколко пъти по телефона, но това не е политически разговор - „политическо е това, което става пред хората", каза Кънев и използва твърдението като аргумент за воденето на диалог с други партии през медиите. Условия ще бъдат поставяни единствено за темите, които ще се обсъждат.

Лидерът на ДСБ обеща до изборите десните да говорят за реформи и мерки в името на промяната, която искат хората. нещо, което според него нито другите партии, нито управляващите не предлагали - да кажат какво следва.

Станете почитател на Класа