БСП иска спешно изслушване на Цветанов

БСП ще предложи спешното изслушване на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов във Вътрешната парламентарна комисия заради големия ръст на престъпността през последните седмици. Това съобщи депутат Корнелия Нинова на пресконференция на Изпълнителното бюро на партията, предаде репортер на БГНЕС.
Според Нинова, управляващите се оправдават с икономическата криза за ръста на престъпността, а всъщност прикриват неспособността си да се справят с нея. Днес сме свидетели на ново обяснение от страна на вътрешния министър. Тя посочи, че вината се прехвърля на съдебната система и се връща старата максима „ние ги хващаме, те ги пускат” от времето, когато Бойко Борисов е бил главен секретар на МВР. От партията определиха като „гавра с пенсионерите” раздаването на коледни добавки от по 25 лева и то само за част от тях. Според БСП обяснението, че няма пари в бюджета е неприемливо. Според Изпълнителното бюро на партията балансираният бюджет по време на криза е грешка. От партията обясниха, че в другите европейски държави се залага на инвестициите дори да има дефицит в края на годината. „Техните финансови министри вероятно са по-умни от нашия”, заяви Корнелия Нинова. От БСП казаха още, че ще излязат с позиция за приема на затворника от Гуантанамо след изслушването на Румяна Желева и Николай Младенов във Външната комисия на парламента.
От партията изразиха притеснение, че Законът за електронните съобщения създава възможност за безконтролно следене в интернет. Законът трябва да бъде разработен по начин, който гарантира правата на гражданите, обясни Антон Кутев от ИБ на БСП. По повод предложението на някои политически сили за референдум дали трябва да има новини на турски език Кутев посочи, че явно има хора, които имат интерес „да раздухват” тези проблеми.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа