Какви трябва да бъдат ежедневни обувки

Какви трябва да бъдат ежедневни обувки
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    10.04.2021
  • Сподели:

На избора на обувки за ежедневно носене трябва да се обърне специално внимание. Не става въпрос само за това колко красиви и модерни са обувките - става въпрос за здравето и комфорта на краката ви, така че не разчитайте единствено на външния вид! При обувките на висок ток фигурата на всяка жена става по-тънка, стойката се изправя и те дават растеж. Но изискванията към ежедневните обувки са напълно различни от тези за вечерни обувки.

 

Какви трябва да бъдат обувките за ежедневието?

 

Не е препоръчително да пробвате обувки сутрин, тъй като в късния следобед има леко подуване на краката, което означава, че удобните обувки сутрин могат да станат тесни до края на деня.

 

Обувките, в които трябва да ходите всеки ден, трябва да бъдат подбрани в точно съответствие с размера, ако те са тесни, изстискването на краката ще доведе до нарушаване на хемодинамиката и също така ще предизвика появата на врастнали нокти. Важно е да изпробвате обувки и на двата крака. Обърнете внимание на това как се чувствате при ходене - не трябва да има неудобства!

 

1obu

 

Обувките за всеки ден имат височина на тока, която не надвишава 4 см. Обърнете внимание на качеството на подметката. Материалът, от който е направен, трябва да бъде достатъчно гъвкав. Това важи особено за летните и спортните обувки. Не пренебрегвайте използването на ортопедични стелки и половин стелки, защото те помагат на краката да останат в правилната позиция и предотвратяват развитието на плоскостъпие. Тези продукти могат да бъдат закупени в аптеките и ортопедичните магазини.

 

Доброкачествените ежедневни обувки осигуряват сигурно прилягане на краката и улесняват ходенето. Некачествените обувки причиняват всякакви неприятности: мазоли, ставни заболявания и проблеми с гръбначния стълб. Спестяването на качество не е най-добрият вариант!

 

На първо място, обърнете внимание на материала, от който е направен продуктът. Най-лошото при ежедневното носене е заместител на кожата. В пълния смисъл на думата тя не позволява на краката да дишат, причинявайки прекомерно изпотяване, което от своя страна създава идеални условия за появата на гъбички по краката. Прекарването на целия ден в синтетични обувки не е особено приятно!

 

Дайте предпочитание на естествени твърди материали: велур, набук, кожа, текстил.


Ако решите да закупите обувки от изкуствена кожа, уверете се, че за вътрешната страна и стелката се използва естествена кожа.

 

Подметката е най-важната част от обувките за есенния и зимния сезон. Тя трябва да е плътна, да не се хлъзга и да има релеф. Козината вътре трябва да е истинска, за да се избегне хипотермия в студено време.

 

 

Източник: stylezone.bg

Станете почитател на Класа