Цветан Цветанов: Възстановяването на ГДБОП е краткосрочна цел

Възстановяването на ГДБОП е краткосрочна цел – това каза вътрешният министър и вицепремиер Цветан Цветанов след работната си среща със служителите на Дирекция „Противодействие на организираната и тежката престъпност”, предаде репортер на Агенция “Фокус”. По думите на Цветанов – настоящето наименование на дирекцията е обидно и в най-кратки срокове ще бъде възстановено старото – Главна дирекция „Борба с организираната престъпност”.
Цветанов обяви, че е създал работна група, която включва представители от юридическите екипи на МВР и ДАНС. Групата има за цел да премахне дублиращите функции в дейността на ДАНС.
В началото на септември ще заработи Консултативен съвет към МВР за борба с наркоразпространението в страната. По думите на Цветанов – не е логично родителите и децата да знаят кой продава наркотици, а полицаите да не знаят.
В Министерството на вътрешните работи се разработва промяна в законодателството относно използването на разпечатки от телефонните разговори. След като проектът бъде готов, той ще бъде внесен за одобрение в Министерски съвет. Цветанов изрази надежда – до края на август да влезе и в Народното събрание.
/Агенция Фокус/

Станете почитател на Класа