Неизбежно регулиране на компаниите зад социалните мрежи

Създателят и изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг заяви на втория ден от изслушването си в америакнския Конгрес, че регулирането на компаниите, които поддържат социалните мрежи, е неизбежно:

„Мисля, че нуждата от известна регулация е неизбежна. Позицията ми не е срещу липсата на такава, но също така смятам, че трябва да се внимава какво точно се въвежда. Смятам, че през повечето време регулациите включват правила, с които по-големите компании могат лесно да се съобразят, но това може да е трудно за малка стартираща фирма."

Зукърбърг защити бизнес модела на Facebook като в същото време призна, че външни компании са имали достъп до личните му данни. Той също така каза, че социалната мрежа ще премахне приложенията, които събират такива данни и не спазват закона, ако хората сигнализират за това.

В същото време от фирмата „Кеймбридж Аналитика" обявиха, че изпълнителният им директор Аликзандър Тейлър се оттегля от поста и ще се върне на предишната си позиция, свързана с технически проверки.

Станете почитател на Класа