Плъхове мутанти нападнаха страната

Плъхове мутанти нападат повсеместно къщи и блокове в страната. Причината е закъснялата зима и топлото време, което е увеличило раждаемостта сред гризачите, пише "Телеграф". Плъхове с невероятни размери били засечени в търновските села. Домакиня от село Самоводене разказва, че в продължение на две нощи неизвестно животно отхапало главите на две кокошки. Отначало жената помислила, че нападателят е белка или пор и залагала капани, но без резултат. Слагала и отрова за мишки, но животното я изяждало и не умирало. Накрая домакинята сложила капан за мишки, но от големите и в него се хванал плъх, колкото средно голям котарак.

Хората от селата споделят, че заради необичайно топлата зима гризачите са излезли от дупките си и причиняват поразии на домашните пернати и на зърното в хамбарите.

Нашествие на черни плъхове отчитат и в Кюстендилско. Наблюдава се от края на август. Сухото и горещо време е помогнало за популацията им, която и сега тормози домакинствата.

Специалистите обясняват, че в студеното време най-слабите гризачи умират и популацията намалява - феномен, който не се наблюдава при топла зима. /БЛИЦ

Станете почитател на Класа