Важна финансова новина за всички с мобилен телефон

При предсрочно прекратяване на договор с мобилен оператор ще се плащат по-ниски неустойки. Това съобщи във Варна председателят на Комисията за регулиране на съобщенията Веселин Божков, цитиран от Фокус.

 

Той отбеляза, че потребителите вече ще плащат неустойка в размер на три месечни такси, а не както досега – за оставащия период до изтичане на договора. По думите му промяната вече е договорена с два от мобилните оператори, а до два месеца ще бъде уточнена и с третия оператор.

 

Според Веселин Божков ефектът от промяната ще е засилване на конкуренцията и предлагане на все по-атрактивни оферти. Други проблеми, за които се жалват потребителите, са роуминг услугите. Веселин Божков отбеляза, че след отпадането на допълнителната такса за роуминг в ЕС потреблението на дадената услуга в чужбина се е повишило от 8 до 18 пъти, по данни на самите оператори.

 

„Има трудности. Към 140 са вече жалбите по отношение на роуминга", каза Веселин Божков и допълни, че от септември всички оператори ще предлагат достатъчно пакети с достатъчно роуминг услуги. Проблем съществува и по отношение на покритието, подчерта Веселин Божков.

 

„Работим за подобряване на качеството", каза Божков и допълни, че понякога операторите заблуждават в рекламите си, че навсякъде има покритие на услугите им, а в същото време от много населени места постъпват жалби.

 

Затова операторите са били задължени за изготвят карти на покритието си. Веселин Божков добави, че в плановете на мобилните оператори до 2018 година се планува във Варна да бъдат изградени 8 допълнителни станции и 4 на територията на областта, които ще подобрят покритието.

Станете почитател на Класа