Xiaomi и Samsung осмяха Apple, след като пусна iPhone 12 без зарядно и слушалки

Мултинационалната Apple представи във вторник своя дългоочакван iPhone 12, единият от цяла серия смартфони, който се състои от четири модела: iPhone 12 ($ 799), iPhone 12 mini ($ 699), iPhone 12 Pro ($ 999) ) и iPhone 12 Pro Max (1099 долара). Друга особеност на тази година, освен забавянето на старта поради пандемията, е, че и четирите устройства се продават без зарядно устройство и без други вторични компоненти в кутията.


И въпреки че отсъствието на слушалки (дори кабелни) вече не изненадва никого в продължение на няколко години, липсата на жизненоважен аксесоар като зарядно устройство привлича вниманието на мнозина, особено на съперниците на ябълковата компания, които не са пропуснали възможността да се присмеят.


Китайската компания Xiaomi сподели саркастични туитове, както в основния си профил, така и в испанските и британските акаунти. "Добро утро, днес сънувахме, че нашите смартфони идват без зарядно устройство в кутията. За щастие това беше просто кошмар", написа Xiaomi Испания, повтаряйки същото съобщение на английски, което споделя профилът на Xiaomi UK.


Основният акаунт публикува по-кратко, макар и не по-малко остро съобщение, което гласи: „Не се притеснявайте, не оставихме нищо извън кутията с Mi 10T Pro", придружено от видео на неговото разопаковане, в което първото, което се появява, когато отворите кутията, е зарядното устройство.


Мултинационалната компания Samsung, базирана в Сеул, Южна Корея, не пропусна възможността да добави масло в огъня с публикация по темата.


"Вашият смартфон Галакси ви дава това, което търсите. От зарядно устройство, до най-добрата камера, батерия, производителност, памет и дори екран от 120 Hz на смартфон", може да се прочете в официалния акаунт за Латинска Америка, където има и изображение на зарядно с фразата "Включено във вашия Галакси".


С този туит компанията иска да запомни също, че Apple остави екрана от 120 Hz за бъдещо поколение. Някои медии предполагат, че компанията е решила да се ограничи до интегрирането на 5G, тъй като двете подобрения заедно биха изисквали твърде много консумация на батерия.


Компанията на Тим Кук обоснова решението си да остави вторичните аксесоари извън опаковката на новия iPhone, защото зачита околната среда и усилията за намаляване на въглеродните емисии. Всъщност мярката ще бъде разширена за всички телефони на Apple за продажба, които отсега нататък вече няма да включват както зарядното, така и слушалките. „Заедно тези промени ще намалят повече от 2 милиона метрични тона въглеродни емисии годишно, което се равнява на изваждане на 450 000 автомобила всяка година," обясни Apple в изявление.


Дали потребителите ще приемат това – остава да проследим.

Станете почитател на Класа