Челен опит: Чиновникът – враг на народа

За антинародни реформи в Китай отиваш на съд

В Китай е заведено дело за углавно престъпление срещу…не крадци и убийци, а срещу администрацията на град Тайюен.

 

Град Тайюен ( 3,398 млн ) в провинция Шанси.

 

Защо? За корупция?

 

Не. За планираната от тях “пазарна реформа” на градския транспорт. Съгласно материалите по делото, те са планирали да отменят безплатното пътуване за пенсионерите и децата до 7 години.

Гражданите са се оплакали за плановете на кметството в Пекин. След 2 дни градската администрация е блокирана от силите на полицията и са задържали всички служители за изясняване на обстоятелствата.

Всички чиновници предстои да минат тест на детектор на лъжата.
Съгласно китайското законодателство тези от тях, които са готвили транспортната реформа, попадат под понятието “враг на народа”. Те ще получат много и дълги години в трудовите лагери.

 

 

Тези пък, които са знаели за реформата и не са се възпротивили, ще получат обвинение за…как да го преведа правилно…”недоносничество” (не са сигнализирали) за готвещото се престъпление. Те пък ще получат пожизнена забрана за заемането на каквато и да е обществена или държавна работа.

Безплатното пътуване в градския транспорт е неотменно право на възрастните граждани на Китай, заслужили спокоен отдих и съответните отстъпки. Всяка страна уважава своите старци и ние няма да позволим на властите на нито една провинция или град даже да се опитат да опозорят Китай. Чиновниците са слуги на народа, на които е делегирано великото право да защитават неговите интереси и да му служат. Нито един чиновник не може да върви срещу народа.

Това е заявление в правителството на Китай, когато са обсъждали това гръмко дело.

Между другото – интересен факт: китайските адвокати са се отказали да защитават в съда тези чиновници. За тях е недопустимо да защитават интересите на тези, които са признати за “врагове на китайския народ”.

Ако искате и в България да е така, споделете и обсъдете.

 

Станете почитател на Класа