В очакване на кмета

Столичният общински съвет (СОС) реши вчера 50 хиляди тона софийски отпадъци да бъдат транспортирани до община Ловеч и още толкова – до община Харманли. Това решение е само малка част от мерките, с които СОС от години се бори срещу хроничната криза с боклука в града.
Може би след по-малко от месец, когато сегашният кмет Бойко Борисов смени кабинета си на „Московска“ 33 с премиерското кресло на „Дондуков“ 1, неприятният проблем с отпадъците на огромния град ще изцапа ръцете на нов градоначалник. В промеждутъка от няколко месеца, когато София ще се управлява от временно изпълняващ длъжността кмет, нерешеният казус с боклука си остава. Едва ли и.д. кметът Минко Герджиков ще посмее да предприеме радикални мерки за справянето с него, за да не понесе негативи. Подобно е положението във всеки ресор в общината. Зам.-кметът по образование Йорданка Фандъкова е спрягана за просветен министър, но кой ще я наследи в този тежък ресор на „Московска“?
Едва ли ресорните кметове ще могат да работят спокойно и предвид факта, че местните избори през есента са непредсказуеми. Което поставя въпроса дали през лятото в общината ще се работи мотивирано, или в положение на застой ще се очаква новият кмет.

Станете почитател на Класа