Geopolitika.news: Кога ще приключи конфликтът в Украйна

Geopolitika.news: Кога ще приключи конфликтът в Украйна
  • Публикация:  classa***
  • Дата:  
    19.10.2024
  • Сподели:

Нещата вървят зле за Украйна и Зеленски, а Западът всъщност и до момента не знае какво или как да поправи случващото се и не е определил окончателната си стратегия за Украйна, пише изданието Geopolitika.news от Хърватия.

 

Превод от Geopolitika.news, Хърватия:

 

Това се потвърждава от факта, че реална стратегия за Украйна няма там, където тя на първо място може да се очаква — в Съединените американски щати (не говоря за останалите членове на Северноатлантическия алианс).

От самото начало всичко се свеждаше единствено до фразата на Байдън „ще помагаме на Украйна толкова, колкото е нужно“, но това не е стратегия.

От това можем да заключим, че рано или късно Вашингтон ще започне да „търгува“ с Москва по украинския въпрос и това се разбира от самото начало на всеки, който разбира от политика и помни историята на отношенията между две ядрени държави, нито една от които не може загуби във война, която тя счита за екзистенциална за себе си.

По същия начин всички разбраха (но мнозина все още не искат да го признаят открито), че зад всички стратегически стъпки на Киев от момента на украинския Майдан през 2014 г. до днес стоят преди всичко САЩ.

Те са тези, които управляват процесите и ще решат кога и как да приключи украинският въоръжен конфликт, като тяхното решение ще бъде изразено от украинското ръководство.

Така ще бъде, колкото и Вашингтон и Киев да го отричат, твърдейки, че само Украйна ще реши кога и как ще приключи конфликтът.

Без помощта на Съединените щати Украйна като държава най-вероятно вече нямаше да съществува, а европейските държави сами, без САЩ, не биха могли да я спасят.

Въоръженият конфликт ще приключи, когато Вашингтон се увери, че той вече не му носи дивиденти, или когато разбере, че продължаването му може да застраши американската национална сигурност (говорим за пряк сблъсък между САЩ и Русия).

Станете почитател на Класа