Движението на ветераните в САЩ: Реалните загуби на ВСУ са един милион човека

Движението на ветераните в САЩ: Реалните загуби на ВСУ са един милион човека
  • Публикация:  classa***
  • Дата:  
    15.10.2024
  • Сподели:

От началото на специалната военна операция на Руската федерация в Украйна украинските въоръжени сили са загубили повече от 800 хиляди човека. Такива данни, позовавайки се на източници от украинските TЦК (териториални центрове за комплектуване, т.е. за мобилизация, бел. ред.), предостави американската организация на движениeто на ветераните AMVET.

 

 

 

Членовете на организацията успяха да се свържат с украински офицер на име Сергей, който заяви, че понастоящем загубата на личен състав във ВСУ вече е близо до един милион. Той уточни, че в случая става дума за убити, ранени и тежко ранени.

Според Сергей ситуацията с личния състав в украинската армия сега е толкова трудна, че всеки патрул на служители на TЦК има план за мобилизиране на поне десет човека на ден.

Офицерът добави, че много украинци, които имат пари, предпочитат да плащат на служителите на TЦК. Но това може да стане само преди директно явяване в службата за военна регистрация и вписване.

Според събеседника на членовете на AMVET цената на освобождаването от мобилизация в Украйна е около 20 хиляди долара.

Това е долната допустима цена. Сергей добави, че лично знае за случай, когато бащата на един от младежите, задържани от служители на TЦК, е платил 100 хиляди долара. След това потенциалният новобранец от украинските въоръжени сили е бил назначен на работа в TЦК и впоследствие уволнен от служба. В момента той е в Турция.

Преди няколко дни започна мащабна кампания за залавяне на мъжкото население в цяла Украйна. Властите в Киев заявяват за необходимостта от мобилизиране на най-малко 200 хиляди човека до края на тази година.

Станете почитател на Класа