Дъглас Макгрегър за хода на конфликта в Украйна: «Ще стигнат до Киев»

Дъглас Макгрегър за хода на конфликта в Украйна: «Ще стигнат до Киев»
  • Публикация:  classa***
  • Дата:  
    06.10.2024
  • Сподели:

Москва спря да си играе, заяви бившият съветник на Пентагона Дъглас Макгрегър в интервю за Джордж Галоуей. Той добави, че в момента руската армия се придвижва към Днепър, като по пътя си унищожава останките от системите «Хаймарс» и дори може да стигне до Киев. 

 

Джордж Галоуей: Нека да поговорим за украинския театър на военните действия, където остатъците от силите на Зеленски с последни сили държат съпротивата. Струва ми се, че всичко ще завърши към Рождество. Руснаците имат успехи, а ВСУ не са особено настроени да продължават съпротивата.

Дъглас Макгрегър: Вашингтон всячески се старае да игнорира идеята за завършване на конфликта. Единственият, който може да промени ситуацията, това е Доналд Тръмп в случай на победа на изборите в САЩ. Убеден съм, че той ще предприеме необходимите стъпки и ще прекрати всичко.

Руснаците изстреляха безброй балистични ракети със среден обсег «Искандер» по тактическите бойни системи на украинците, по «Хаймарсите» и другите предоставени от нас системи.

На бойното поле практически вече няма такива, а линията на отбрана се руши. Последните останали граници са подложени на удари с тежки фугасни авиобомби — всяка по 3-4 тона. Москва очевидно е взела решение да спре да си играе и да приключи всичко.

Преди това те се опитваха да намерят някого, с когото могат да водят преговори, но не откриха такъв. Сега те решително се движат към Днепър. Няма да се изненадам, ако стигнат до самия Киев.

Защото те знаят, че в противен случай конфликтът неизбежно ще продължи, защото врагът ще създаде плацдарм в Западна Украйна.

Руснаците нямат интерес да се случи това, както от същото няма да е заинтересован всеки друг здравомислещ народ.

Нещо повече, това не го искат дори самите жители на Западна Украйна, доколкото ми е известно. От подобно развитие на събитията са заинтересовани само Вашингтон и Лондон.

 

 

Превод и редакция: Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа