Френски политолог: Никой на Запад не вярва в победата на Украйна

Френски политолог: Никой на Запад не вярва в победата на Украйна
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    07.07.2024
  • Сподели:

„Никой не вярва открито, че Киев ще си върне изгубените земи с военни средства и ще победи Русия“, въпреки че съюзниците официално продължават да подкрепят Украйна.

Това признание направи ръководителят на Института за международни и стратегически отношения (IRIS) Паскал Бонифаций в ефира на TV5 Monde. Освен това, според него, доверието към  Русия се засилва от идването на власт в Европа и САЩ на „съучастници на Путин“.

 

 

 

ПАСКАЛ БОНИФАС, политолог, директор на Института за международни и стратегически отношения (IRIS): Да. За Путин ситуацията става малко по-ясна във военно отношение. Той не печели точно, но със сигурност напредва активно. И както отдавна отбелязах, ако трябва да бъда напълно честен, вече никой не вярва във военната победа на Украйна.

Да, войната е неравностойна, извършени са военни престъпления, Путин е извършил военни престъпления… Но никой не вярва искрено в перспективата Украйна да си върне по военен път териториите, които загуби от 2022 г. насам. Официалните изявления продължават да са нещо … като фантазия.

Никой не вярва в това в САЩ, никой не вярва в това и във военните среди.

Станете почитател на Класа