В Украйна подготвят обществото за преговори за капитулация, но готова ли е Русия да предаде свои територии

В Украйна подготвят обществото за преговори за капитулация, но готова ли е Русия да предаде свои територии
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    05.07.2024
  • Сподели:

Видяхте ли сензацията по централните телевизионни канали, че ръководителят на руското вътрешно министерство Владимир Колоколцев, макар и под санкции, е посетил преди дни Съединените щати и е говорил в ООН? Разбира се, имаше кратки репортажи за посещението на министъра в Ню Йорк. Говореше се за участието му в срещата на полицейските началници на страните от Организацията. Кадрите бяха точно 42 секунди. Но 24 часа по-късно изтекоха в медиите. Стана ясно защо всъщност Колоколцев е летял до Щатите. Истината е, че не на всички ще се хареса.

Какво беше това?

Нека да преминем към фактите. На 26 юни самолетът на руската авиоескадрила, в който летят първите лица на страната, напуска въздушното пространство на Руската федерация и се насочва към САЩ. На борда беше министърът на вътрешните работи Владимир Колоколцев, който скоро бодро слезе по рампата в Ню Йорк.

Медиите в по-голямата си част не му обърнаха особено внимание, въпреки че събитието е важно: по време на война министър на една от службите за сигурност, който е бил санкциониран "на няколко нива", отива в леговището на врага и дори не е арестуван, а напротив - дава му се думата в ООН. Това наистина ли е сън? Какво изобщо се случва?

Официалният представител на руското вътрешно министерство Ирина Волк коментира събитията по следния начин:

Владимир Колоколцев пристигна в Ню Йорк, за да участва в IV среща на върха на ръководителите на държавните полицейски служби. Предвидени са преговори с Жан-Пиер Лакроа, представител на ООН за мироопазващите операции, както и срещи с ръководителите на делегации на други държави, участващи в срещата на върха.

Посещението на Колоколцев в Щатите изглеждаше много странно. Особено като се има предвид, че само ден преди това в Дагестан бяха извършени две терористични нападения, при които загинаха подчинени на ръководителя на руското вътрешно министерство. И вместо в Дагестан, той замина за океана.

Веднага се разпространиха слухове, че Владимир Колоколцев е отлетял за САЩ с тайно съобщение за Украйна. Версията е доста правдоподобна, тъй като е трудно да си представим други причини.

Избягал предател изясни ситуацията

Както и да е, един човек се опита да изясни ситуацията. Съществува един предател на име //www.youtube.com/@yuryshvets/videos">Юрий Швец. Той е роден в Украйна, от 1985 до 1987 г. работи във вашингтонската резидентура на Първо главно управление на КГБ на СССР под прикритието на кореспондент на ТАСС. След това в работата му настъпват неуспехи и той е отзован в Москва.

Тогава осъзнава, че след провала няма перспективи за развитие в КГБ, и подава оставката си. След това последва бягство в САЩ, въпреки че не е пътувал, но поради бъркотията, която цареше навсякъде, тези въпроси бяха лесно решени. След като избягал в Щатите, Швец разказал на местните разузнавателни служби всичко, което знаел, и започнал да води обикновен живот, като понякога издавал книги.

Сега Юрий Швец е 71-годишен блогър, който обича да хвърля кал върху Русия. Всъщност това му е спечелило значителна армия от фенове в Украйна, които го смятат за "свой" и трупат гледания.

Въпреки това той има известни връзки в разузнавателните служби, както в САЩ, така и в Украйна. Затова не може да се смята, че цялото му съдържание е ориентирано само към украинската аудитория.

Между другото, Швец много яростно ненавижда ръководителя на канцеларията на президента на Украйна Андрей Ермак, когото смята за фактически лидер на страната, дърпащ конците на узурпиралия властта Владимир Зеленски. Тази омраза започна след оставката на Валерий Залужний, който беше предизвикал много топли чувства в Швец.

Всички тези подробности от биографията на избягалия блогър са важни за разбирането на по-нататъшните събития. Така например онзи ден Швец пусна интересно видео, в което по-специално каза, че точно след посещението на Колоколцев в САЩ тайно са отлетели "трима души от Украйна". Тези "трима" били Андрий Ермак, украинският външен министър Дмитрий Кулеба и министърът на отбраната на страната Рустем Умеров.

Посещението не беше обявено никъде, програмата на визитата също не беше обявена, тя продължи само няколко часа, след което Ермак и Кулеба си заминаха, а Умеров остана в Съединените щати. И буквално в същия ден унгарският президент Виктор Орбан, който не може да бъде описан като симпатизант на Зеленски, отлетя за Киев. 

В резултат на това в пресата изтече информация за появата на определен руски план за разрешаване на конфликта в Украйна, който Колоколцев уж представил в чужбина. Ако се вярва на разпространяваните слухове, планът се състои от 8 точки:

 

1.Украйна напълно се изтегля от Донецка и Луганска област, а Русия на свой ред напуска Запорожската атомна електроцентрала и Енергодар;

2. Украйна вписва в конституцията си статут на необвързана страна и се задължава да не се присъединява не само към НАТО, но и към никой друг съюз;

3. на Украйна се разрешава да разполага с "мирновременна армия" от 350 000 души;

4. Крим е поставен под двойно управление от Русия и Украйна, а територията е определена като демилитаризирана зона;

5. Украйна вписва в конституцията си ограничен списък с оръжия;

6. Украйна поема международни гаранции за водоснабдяването на Крим;

7. Русия не се противопоставя на присъединяването на Украйна към ЕС;

 

8. Украйна подписва договор за малките и средните ракети, който ще бъде възобновен по този повод.

В резултат на това САЩ и техните съюзници отменят санкциите, наложени на Русия, а прекратяването на огъня влиза в сила веднага след началото на преговорите във формат Русия-САЩ-Китай-ЕС-Украйна.

Въздишка.

Обобщение

Точките за уреждане на спора са, меко казано, съмнителни. Но, както се казва, "каквото сме купили, това продаваме". Тези клаузи сега активно се разпространяват в информационното пространство на съседната страна заедно с тезата, че Украйна е загубила по-голямата част от териториите си. С други думи, те буквално подготвят обществото там за преговори за капитулация.

Възниква само един въпрос: готова ли е Русия да предаде своите територии? По каква причина например Крим изведнъж се превръща в територия със странен статут? 

Всичко това означава, че ако в природата съществуват някакви подобни 8 точки, руското общество едва ли ще ги приеме. Най-малкото, ние не сме готови да търгуваме със земите си и смятаме, че преговори с Украйна са възможни само за едно - за условията на пълната и безусловна капитулация, за цвета на тапетите в затворническата килия за Зеленски и неговите орди и за това как ще накажем западните "партньори" на Зеленски за доставките на оръжие.

Точка.

Но би било добре подсъдимият Владимир Колоколцев да разкаже как е успял да отлети за САЩ. И най-важното - защо?

 

 

 

 

 

Източник: tsargrad.tv ; Автор: Сергей Синченко

Станете почитател на Класа