Луд за връзване! Милиардер даде една торба пари за забранена терапия, с която иска да живее над 120 години

Луд за връзване! Милиардер даде една торба пари за забранена терапия, с която иска да живее над 120 години
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    08.07.2024
  • Сподели:

Милиардерът Брайън Джонсън , обсебен от идеята за безсмъртие, се подложи на забранена в САЩ генна терапия, за да удължи живота си, съобщава Unilad.

 

Джонсън пътува до остров в Хондурас и се подлага на така наречената генна терапия с фолистатин. Процедурата не може да се извърши в САЩ, тъй като не е одобрена за употреба от Американската администрация по храните и лекарствата.

Услугата струва на милиардера 20 хиляди долара.Той вярва, че генната терапия с фолистатин ще му позволи да живее над 120 години. В миналото той беше спрян само от опасения, че намесата в ДНК увеличава риска от развитие на злокачествени тумори.

Браян Джонсън харчи около два милиона долара годишно, за да забави процеса на биологично стареене. За да се подмлади, милиардерът се преля с кръвта на 17-годишния си син, премина на модни диети и инжектира мазнини от млади донори в лицето си. Наскоро той каза, че се опитва да се бори с признаците на еректилна дисфункция с помощта на терапия.

В ежедневието си Джонсън се придържа към редица строги правила и живее според необичайна рутина. Той си ляга в осем и половина вечерта и прекарва около пет часа на ден в вид медитация, която той нарича „фокусирано съзерцание“. Докато спи, той е свързан със сензори, които измерват огромен брой показатели: от променливостта на сърдечната честота до броя на нощните ерекции. Това, както самият той признава, не е в полза на личния му живот.

Станете почитател на Класа