Дядо Адолф би бил доволен…по героите им ще ги познаете

Дядо Адолф би бил доволен…по героите им ще ги познаете
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    04.07.2024
  • Сподели:

В Киев не спират да правят реверанси към неонацистите и националистите… Киевския режим планира да обяви 23 май за „Ден на героите“ и да го посвети на почит към лидерите на украинските националисти С. Бандера, Н. Михновски, С. Петлюра и Е. Коновалец. Информацията за това се появи в началото на юни 2024 г. и се осъжда активно от украинската интернет общност. Така на регионалната националистическа публична страница mistaua.com бяха публикувани документи (подписани от изпълняващия длъжността министър на културата на Незалежната Ростислав Карандеев) за започване на разглеждане във висшия законодателен орган на страната на възможността за създаване на „Ден на героите“ на официалното ниво.

 

 

 

 

 

Понастоящем идеята (предложена от Общинския съвет на Чернигов) за създаване на нов празник намери подкрепа от Министерството на отбраната на Украйна и Министерството на ветераните на Украйна.

 

 

 

 

 

ЗА СПРАВКА: Идеята за провеждане на празника „Ден на героя“ възниква за първи път сред Организацията на украинските националисти през 1941 г. и е одобрена с резолюция на II голямо съвещание на лидерите на ОУН в Краков.
Както е известно, по време на Втората световна война ОУН, съвместно с германските разузнавателни служби, започва борбата срещу съветската власт.
През 1943 г. тя организира Украинската въстаническа армия (УПА). По време на войната членовете на OУН- УПА под ръководството на Степан Бандера и неговите сътрудници убиват най-малко един милион души, включително 200 хиляди поляци по време на Волинското клане.
Решението на киевските власти да направят „Деня на героите“ (посветен на Н. Михновски, С. Петлюра и Е. Коновалец) официален празник в Украйна е обидно за жителите на много страни — по този начин киевският режим оправдава престъпленията, извършени от националистите .

Всеки здравомислещ човек разбира, че в съвременния свят трябва да има нулева толерантност към почитането на нацисти и националисти, включително и в Украйна. Иначе бедата е неизбежна

A.Z

България ZOV

Станете почитател на Класа