Дъглас Макгрегър: Русия има доверени сили, които може да използва срещу САЩ по всякакъв начин

Дъглас Макгрегър: Русия има доверени сили, които може да използва срещу САЩ по всякакъв начин
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    04.07.2024
  • Сподели:

Доналд Тръмп е прав, когато казва, че Америка може да предизвика нова глобална война, ако се стреми да ескалира допълнително украинския конфликт. Но още по-голяма опасност за Съединените щати е миграционната криза, допусната от администрацията на Байдън, която дори ако границите с Мексико бъдат затворени, може да предизвика безпрецедентни катаклизми в страната, предупреди полковникът в оставка от американската армия Дъглас Макгрегър в интервю за  Daniel Davis / Deep Dive.

 

 

Дъглас Макгрегър:

Русия винаги е разполагала с огромни възможности за хоризонтално изостряне на всеки конфликт с нас или с която и да е друга страна. С други думи, Русия има доверени сили, които може да използва срещу нас по много различни начини – не само във военен план, но и в икономически, финансов, дипломатически, стратегически.

Споменахте Виетнам: виетнамците винаги са имали добри отношения с Русия и, както се е случило в историята, много лоши отношения с Китай. По време на неотдавнашното си посещение във Виетнам Путин не насаждаше враждебност към Пекин, но говореше с виетнамците за подкрепата на Русия в борбата със САЩ и американското влияние.

 

 

 

 

 

Същото се отнася и за Северна Корея. Тази страна винаги е била в много отношения васална държава на Русия. Москва е готова да се откаже от нея — точно както се стремеше да се откаже от Източна Германия в полза на съюз със Западна Германия. Защо? Защото Западна Германия успя да присъедини Източна Германия и да стане изгоден стратегически партньор за Русия.

Станете почитател на Класа