Кървава баня за руснаците! Украйна сътвори комбайн на смъртта край Волчанск

Кървава баня за руснаците! Украйна сътвори комбайн на смъртта край Волчанск
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    04.07.2024
  • Сподели:

Борейки се да се снабди с достатъчно нови бронирани превозни средства, които да заменят около 16 000 други, изгубени в Украйна, руската армия се отчая тази пролет и започна да оборудва щурмовите части с евтини мотоциклети. Това пише Forbes.

 

Теорията е, че войниците на бързи мотоциклети могат да изпреварят хилядите малки украински дронове, които прелитат фронтовата линия от 700 мили всеки ден.

„Понякога тази тактика работи. Докато руската офанзива на север, която започна на 9 май, бързо спря в град Волчанск, разположен на няколко мили южно от руско-украинската граница, руските войски, наброяващи около 500 000 души в Украйна, успяха да напреднат няколко мили в няколко сектора през последните седмици“, пишат анализаторите, цитирани от UNIAN.

Те посочват, че атаките с мотоциклети обикновено не работят.

„И понякога атаките с мотори се превръщат в кървави бани за руснаците.

Голяма група щурмови мотоциклетисти, очевидно десетки, нападнаха 72-ра механизирана бригада на украинската армия в Угледар в Южна Украйна“, се казва в материала.

Според руския „военен кореспондент” Сладков целта е била да се заобиколи украинската позиция и да се отцепят райони.

„Назрява удар за украинците в гръб или по-скоро отзад“, написа той преди атаката.

Но украинците удариха руската колона, която също включваше танкове Т-80 и друга бронирана техника, с дронове и, очевидно, ракети и артилерия. Заровените мини може допълнително да са влошили разрушенията.

 

 

„Когато димът се разсея, руските войски лежаха в руини. 72-ра механизирана бригада каза, че е избила от строя 16 танка, 34 бойни машини и 19 мотоциклета и е убила или сериозно ранила повече от 800 руски войници“, отбелязват експерти.

Руското командване „съзнателно е хвърлило жива сила в украинския комбайн на смъртта, без шанс да оцелее“, съобщи украинският военен кореспондент Юрий Бутусов.

 

 

„За съжаление на руснаците, нападението с мотоциклет в Угледар не беше единственото неуспешно подобно нападение в края на юни или началото на юли. 

В понеделник анализаторът Андрю Перпетуа преброи 25 руски мотоциклета, унищожени в последните битки“, добавиха те.

Война в Украйна - как руснаците нападат с мотоциклети

Командирът на дивизиона безпилотни летателни системи „Ахил“ на отделна десантно-щурмова бригада на 92-ра кръстена на Иван Сирко Юрий Федоренко каза, че врагът става по-креативен и за да „не рискува танкове“ използва високо маневрена техника .

„Това са бъгита, двуколесни мотоциклети и други подобни. И в началото беше доста трудно да се движат много бързо, в момента силите на отбраната са намерили контрамерки как да ги забавят. 

Но врагът забавя скоростта, съответно веднага бива ударен от FPV хеликоптер“, каза той.

Летяха на вълни от различни посоки: Русия атакува Киев с „шахиди“

В нощта срещу четвъртък, 4 юли, руските окупатори извършиха поредна атака с дрон срещу Украйна. По-специално, няколко вълни от „шахеди“ долетяха до Киев.

 

 

Както съобщава Киевската градска военна администрация в Telegram.

„Всички „шахеди“, които атакуваха столицата, бяха унищожени от ПВО“, допълват те, цитирани от UNIAN.

Руските военни изстреляли безпилотни самолети от територията на Курска област на Руската федерация. „Шахедите“ приближаваха Киев на вълни и от различни посоки. Противовъздушната отбрана работи ефективно, унищожавайки всички безпилотни самолети на подстъпите към столицата.

Среднощната атака в Киев мина без жертви и разрушения“, уточняват от KMVA.

Войната в Украйна: ситуацията на фронта

Украйна формира няколко нови бригади на фона на мобилизация, но вероятно няма да може да ги въоръжи поради забавянето на помощта от партньорите.

По-рано командирът на разузнавателния взвод от 92-ра Специална бригада с позивна „Котя“ каза, че в посока Харков украинските сили за отбрана са успели малко да отблъснат нашествениците.

В същото време руските окупатори настъпиха в Източна Украйна. В частност противникът окупира селищата Сокол и Восход в Донецка област.

 

Станете почитател на Класа